Pašman: Prijavite se za primanje besplatnih usluga pomoći i podrške u kućanstvu

U sklopu provođenja projekta „Zaželi– program zapošljavanja žena – faza III“ Općina Pašman je objavila javni poziv starijim i nemoćnim osobama s područja općine za iskaz interesa radi primanja besplatne usluge pomoći i podrške u kućanstvu.

Projekt pružanja usluga pomoći i podrške u kućanstvu će trajati 6 mjeseci, a namijenjen je osobama starim 65 godina ili starijim, osobama mlađim od 65 godina, ali koje su teško pokretne ili nepokretne, odnosno imaju nužnu potrebu za pomoć u kućanstvu te osobama s invaliditetom, navodi portal Otok Pašman.

Krajnjim korisnicima projekta potpuno besplatno pružit će se pomoć u dostavi namirnica, pomoć u pripremi obroka, pomoć u održavanju čistoće stambenog prostora, briga o higijeni, pomoć u socijalnoj integraciji, pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava, pružanje podrške kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima i slično. Pružene usluge se ne odnose na provedbu zdravstvene njege koja bi zahtijevala posebna znanja.

Broj korisnika je ograničen, a prednost pri odabiru će dobiti oni koji su stariji, žive u samačkim kućanstvima, odnosno čija djeca ili skrbnici ne žive s njima te oni korisnici koji su lošijeg socijalnog statusa.

Zainteresirani mogu ispunjen obrazac prijave za sudjelovanje u projektu poslati na e-mail adresu [email protected], osobno predati u pisarnicu Općine Pašman ili poslati poštom na adresu: Općina Pašman, Obala tamarisa 6, 23262 Pašman s naznakom: Prijava korisnika na projekt „Zaželi u Općini Kali“, partner Općina Pašman.

Obrazac za prijavu može se preuzeti na web stranici Općine Pašman (www.opcinapasman.hr) ili na pisarnici Općine Pašman. Rok za podnošenje prijava je do 27. siječnja, a više informacija zainteresirani mogu dobiti putem telefona na broju: 023/260-260 (broj 8).

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...