Peronja tvrdi kako šahtovi na Belafuži nisu napunjeni asfaltom, Radeta: “Obična ste stranačka cisterna”

Slivnici u Ulici Hrvatskih književnika nisu napunjeni asfaltom tijekom asfaltiranja, tvrdi Grgo Peronja, direktor Odvodnje i tako demantira Daniela Radeta koji je uočio kako su u gradskom kvartu Belafuža šahtovi neprohodni.

“Tehnologija ugradnje habajućeg (završnog) sloja predviđa zaštitu slivnih i linijskih kišnih rešetki geotekstilom, kako ne bi došlo do nanošenja asfalta prelaskom finišera i zapunjavanja istih. Nakon asfaltiranja geotekstil se uklanja. Također je potrebno naglasiti kako radovi na sustavu odvodnje prema „Projektu oborinska i fekalna odvodnja- MO Belafuža“ uključujući i Ulicu Hrvatskih književnika još nisu završeni, nije izvršen tehnički pregled, niti obavljena primopredaja objekta sukladno propisanoj proceduri FIDIC Ugovora”, kaže direktor Odvodnje.

Radeta mu je brzo replicirao.

“Dragi moj Grgo Peronja, sa svojim priopćenjem niste demantirali mene, već sebe i svoj dugogodišnji mandat na čelu Odvodnje. Ovim potezom ste pokazali da niste ništa drugo nego obična stranačka cisterna koji je u svakom trenutku spremna izaći na teren i pokuputi sve ono što je ostalo za vašim drugovima. Tako je bilo i danas. Umjesto da ste, kao jedan od odgovornih, prozvali nemar i neodgovornost onih koji su blokirali odvode, vi ste pored svega odlučili braniti Dukića i Kasapa. I da je sve to što ste napisali točno, a nije, ostaje činjenica da ste nakon mog pisanja reagirali i otkopali začepljenje odvode. Da niste, možda bi već danas zbog najavljene loše vremenske prognoze ti isti začepljeni odvodi izazvali poplavu i nekom uništili garažu ili stan. Ovo nije jedini odvod koji je ostao neupotrebljiv nakon radova. Primjera je mnogo, od Varoši, preko Vruljice pa sve do Bokanjca, a svaka nova kiša to i potvrdi. Koliko znam, posao Odvodnje nisu građevinski radovi i iskopi, što su potvrdili i djelatnici koji su danas bili nezadovoljni što su morali raditi posao koji nije njihov”, napisao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...