Pevec: “Pobijedio sam na sudu, Pevex više ne smije koristiti ime Pevex”

Zdravko Pevec, nekadašnji vlasnik lanca trgovina koji se sada zove Pevex, poslao je medijima priopćenje za javnost, u kojem tvrdi da mu je Upravni sud dao za pravo te da se Pevex prema sudskoj odluci više ne smije zvati Pevex.

“Iznimno sam zadovoljan i presretan ovom najnovijom odlukom. Nova godina za mene je započela odlično. Dobio sam još jednu pravosudnu bitku koja mi daje snagu da ispravim nepravde koje su mi nanesene, da vratim imovinu i ono najvažnije da sperem ljagu sa svojeg imena”, poručio je Zdravko Pevec.

“Sve je razvidnije kako su me brojni, a ne samo navedena trojka, razbaštinili i obespravili, kako je stečajni upravitelj kao na pladnju, za budzašto, isporučio moju firmu novim vlasnicima. To im nije bilo dovoljno te su nastavili biti krajnje bahati i drski, koristeći se mojim imenom, mojom reputacijom i mojom poslovnom tradicijom”, dodao je.

“Nije čudo što je prvo na moju stranu stao Državni zavod za intelektualno vlasništvo, a sad i Upravni sud. Pa nisu oni toliko naivni. Dajte si samo zamislite da nekom pametnjakoviću dođe na um da u Sjedinjenim Državama pokuša pokraj Coca Cole, zaštititi ime Coca Colex. Pametnom dosta, ali očito ne i onima iz novog PEVEX-a koji se i dalje kiti tuđim perjem i koji žele preprodajom moje kompanije višestruko zaraditi i potom se izgubiti. E neće im to proći”, navodi nekadašnji vlasnik lanca trgovina.

“Medijskim presingom žele stvoriti privid kako je riječ o čistim poslovima, no pri tome ne govore kako žele prodati “PEVEX” po 30 puta višoj cijeni od knjigovodstvene vrijednosti. Uz sve to tako bi se domogli ogromnog ne pripadajućeg novca, jer domogli su je se za svega tridesetak milijuna eura, a sad traže pola milijarde”, tvrdi Zdravko Pevec.

“Da sve bude još apsurdnije, oni su znali što kupuju za siću jer moja je firma prije stečaja vrijedila 4 milijarde kuna! “Kupili” su Pevec za sitniš i znali su da on vrijedi višestruko više i sad tu nečasnu rabotu žele papreno naplatiti. Cijena od pola milijarde eura zapravo je pravi pokazatelj koliko je “Pevec” vrijedio prije nego što ga je stečajni upravitelj “raskrčmio” i jeftino isporučio na pladnju ekipi. Teško će im to proći, pa iako se zvali Vujnovac, Lovrinčević, Radić…”, dodao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...