Plenković: “Dosad je naplaćeno 234 tisuće eura kazni zbog nepoštenih poslovnih praksi”

Nakon aktualnog prijepodneva na 14. izvanrednoj sjednici Hrvatskog sabora danas su potvrđena dvojica novih ministara, Branko Bačić i Šime Erlić. Izjavu je nakon toga dao predsjednik Vlade Andrej Plenković.

– S obzirom na iskustvo, znanje i entuzijam i tjesnu uključensot u sve procese kojima se bavimo siguran sam da će ministri dati svoj značajan doprinos i poseban i najvažniji doprinos u operativnom smislu u procesu obnove gdje će potpredsjednik Bačić koji je i prije bio ministar graditeljstva povezati sve konce i učinti sve potrebno i u pogledu zakonskog okvira i institucionalne arhitekture kako bi se taj proces ubrzao.

Od gospodina Erlića očekujem daljnju dinamiku i apsorpciju europskih sredstava kako bismo iskoristili te velike financijske poluge koje imamo u ovom desetljeću za razvoj svih krajeva Hrvatske i to ravnomjerno kroz provedbu projekta obnove Slavonije, Baranje i Srijema. To ćemo napraviti i za ostale dijelove Hrvatske, Liku, Banovinu, sjever Hrsvatke, otoke.

Što se tiče aktualca, oporba je već tradicionalno uputila 17 od 19 pitanja meni. Ubrzo ćemo biti na 30 posto, a oni će biti fragmentirani, razmrvljeni.

Osvrnuo se na proizvke HDZ-ove Majde Burić koja je Katarini Peović (RF) poručila da “stalno pokazuje rusoljubno srce, možda i srboljubno”.

– Burić je pogriješila. Majdu znam dobro, ona je učinila grešku, molim da se ispriča. Niti je to stav nje ni HDZ-a, i mislim da je to u žaru replika bio potez više za koji smatram da nije bilo zle namjere, kazao je Plenković.

Inflacija je manja, DZS je izašao s informacijom da je ona iznosila za prosinac 13,1, a u studenom 13,5 posto. U okvirima smo onoga što je eurozoni. Mnoge države članice koje nisu u eurozoni imaju puno veću inflaciju. Hrvatska je u eurozoni zaštićenija i podaci pokazuju da će biti u boljoj poziciji. Trenutno ne mogu špekulirati o informacijama za siječanj.

– Učinili smo sve da pomognemo gospodarstvu, limitirali smo inflaciju, to znači da se nosimo dobro s krizom na najučinkovitiji mogući način, kontinuiranim povećanjem plaća, mirovina i naknada te smo sada ostvarili svoje strateške ciljeve Schengena i eurozone. Imamo najveću zaposlenost i najmanju nezaposlenost ikad.

Dosad je naplaćeno 234 tisuće eura kazni od strane Državnog inspektorata zbog nepoštenih poslovnih praksi gdje se prekršio Zakon o euru i Zakon o zaštiti potrošača i to je zaista besmisleno da se to radi. Ako država ide u dobroj vjeri da omogući građanima da živimo u društvu boljih, nismo išli u nazadni potez gdje ćemo se družiti s nekim gdje je lošija situacija i gdje su plaće manje nego obrnuto, rekao je, prenosi N1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...