Plenković objavio: Željko Reiner vodit će Klub zastupnika HDZ-a umjesto Branka Bačića

Potpredsjednik sabora, akademik Željko Reiner vodit će Klub zastupnika HDZ-a, nakon što je Branko Bačić predložen za potpredsjednika vlade i ministra prostornog uređenja i graditeljstva, objavio je danas premijer Andrej Plenković nakon sjednice šireg Predsjedništva HDZ-a, prenose agencije.

Smijenjena ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak vraća se u saborske klupe. Mijenjao ju je Goran Ivanović, no na sjednici je odlučeno da će osječki gradonačelnik Ivan Radić prepustiti svoj mandat Ivanoviću. Bačića će u saborskim klupama zamijeniti Danica Baričević, zastupnica iz 10. izborne jedinice, koja već bila u Hrvatskom saboru, kada je mijenjala zastupnika Andru Krstulovića Oparu.

“Proces obnove je dobio zamah”
Predsjednik vlade i HDZ-a Andrej Plenković ponovno je istaknuo kako je obnova je ključni prioritet “nakon godine isporuke” te poručio kako misli da će se napraviti veliki iskorak u ovih godinu dana, jer postoje svi preduvjeti za to. “Cijeli proces obnove, bez obzira na nedovoljnu brzinu zamjenskih kuća, ipak je dobio jedan zamah”, ocijenio je, uz ostalo, premijer.

Dodao je kako očekuje da Hrvatski sabor već sutra da povjerenje novim članovima vlade. U vezi sa smjenom ministrice Tramišak, Plenković je rekao kako što se tiče te teme, da nema dileme. Cijeli osječko-baranjski HDZ je, istaknuo je, lojalna grupacija koja je na izborima napravila jako velik uspjeh.

“Bilo koja osoba, zastupnik, ministar, ministrica (…) je pitanje o kojem odlučuje predsjednik vlade u konzultacijama s nizom aktera”, naglasio je. Plenković je rekao kako ne želi ni na koji način dovesti u pitanje da HDZ ne vodi računa o Slavoniji.

“Ta teza ne postoji”, rekao je premijer. Na upit novinara je li ministrica imala neku grešku u radu, premijer je odgovorio da se “ne vraća više na tu temu”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...