Plenković razriješio Paladinu i Tramišak, objavio i imena novih ministara

Predsjednik Vlade Andrej Plenković predstavit će je na konferenciji za medije u srijedu kadrovske izmjene u Vladi.

Plenković je na početku podsjetio da je ranije dobio potporu za kadrovske promjene u svojoj Vladi i rekao kako je nakon konzultacija i razgovora s Ivanom Paladinom i Natašom Tramišak odlučio razriješiti ovo dvoje ministara.

Za njihove zamjene premijer je predložio Branka Bačića i Šimu Erlića. Bačić će tako biti novi potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva, a Erlić će postati novi ministar EU fondova i regionalnog razvoja.

Ministrici Tramišak premijer je zahvalio na dosadašnjem radu. – Ona nije bila najsretnija što napušta Vladu, ali predsjednik vlade ima pravo birati svoje suradnike i  funkcionirati na način da ima puno povjerenje u svoje suradnike, rekao je premijer. Što  se tiče Paladine, zajedno su došli do zaključka da je bolje da on napusti resor, kaže Plenković.

Podsjetimo, uz smjenu Ivana Paladine, čijim se odlaskom želi sva propast obnove svaliti na tog ministra graditeljstva, premijer Plenković, kako doznaje N1, želi smijeniti i ministricu EU fondova i regionalnog razvoja Natašu Tramišak.

Plenković je i ranije pokušavao smijeniti Tramišak, kada je prošlogodišnjom rekonstrukcijom obuhvatio Uskokove osumnjičenike i Tomislava Ćorića, ali od smjene je tada odustao jer joj se protivio potpredsjednik HDZ-a Ivan Anušić na čiji je prijedlog Tramišak i došla u Vladu. Premijer sad ponovno na stol izvlači pitanje odlaska te ministrice iz Vlade.

Informacije da je premijer želi smijeniti za N1 je komentirala i Tramišak: “Nema razloga za smjenu. Moja komunikacija s premijerom je oko pozitivnih rezultata rada ministarstva i doprinosa Vladi.”

Podsjetimo, kada su proljetos iz Vlade otišli Uskokovi osumnjičenici, rečeno je da će rekonstrukcija ići u dva kruga.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...