Pogoršalo se stanje na cestama; Izdana upozorenja, palo je dosta snijega. Ne krećite na put ako uistinu ne morate!

Hrvatsku je okovala prava zima. Snijeg i olujni vjetar u većem su dijelu zemlje paralizirali promet, a snijeg se spustio i do Dalmacije. Zimsko nevrijeme stvorilo je velike probleme u prometu.

Za kamione trenutno nema slobodnog pravca iz unutrašnjosti prema Dalmaciji i obrnuto

Za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama iz smjera unutrašnjosti prema Rijeci, Istri ili Dalmaciji i obratno trenutno nema slobodnog cestovnog pravca.

Nekim cestama promet moguć samo osobnim vozilima

U većem dijelu unutrašnjosti otežano se vozi zbog snijega, a moguća je i poledica. Zimski su uvjeti na cestama u Gorskom kotaru i Lici te na sjeverozapadu Hrvatske. U priobalju puše bura s olujnim i orkanskim udarima. Upozoravamo vozače da prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama, na put ne kreću bez zimske opreme, a ako je moguće odgode putovanje.

Zbog olujnog vjetra zabrana je prometa za sva vozila Jadranskom magistralom (DC8) između Karlobaga i Svete Marije Magdalene.

Promet je dopušten samo za osobna vozila na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Sveti Rok i Maslenica (od 16:00), DC25 Gospić-Karlobag (DC25) i na cesti DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

U prekidu dio trajektnih i katamaranskih linija

U prekidu su trajektne linije: Prizna-Žigljen, Lopar-Valbiska, Suđurađ-Lopud-Koločep-Dubrovnik, te katamaranske linije: Pula-Zadar, Zadar-Molat-Brgulje-Zapuntel-Ist, Mali Lošinj-Cres-Rijeka, Novalja-Rab-Rijeka, Vis-Split, Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Ubli-Korčula-Dubrovnik, Dubrovnik-Šipan-Mljet.

Posljednje stanje na cestama provjerite prije putovanja na stranicama HAK-a.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...