Policija o brutalnom ubojstvu u Zagrebu: “Počinitelj je imao zabranu prilaska obitelji do ožujka 2021.”

Zagrebačka policija održala je konferenciju za medije o slučaju ubojstva djeteta i ozljeđivanja majke, koji je potresao javnost. O slučaju su govorile Vesna Drobac, predstojnica podružnice Peščenica Centra za socijalnu skrb Zagreb, Nikolina Grubišić Požar iz sektora krim policije PUZ-a i Marija Goatti iz zagrebačke policije, prenosi N1.

Policija je sinoć oko 20 i 30 zaprimila više poziva koja su upućivala na nasilje u obitelji na području naselja Peščenica. Od poziva do dolaska na mjesto zločina trebalo im je devet minuta. Dolaskom na mjesto događaja policijski službenici su utvrdili da je 43-godišnjak sjekirom zadao udarce po glavi djetetu i majki djeteta koje su pronađene u teškom stanju i kojima su policijski službenici na mjestu događaja odmah počeli pružati prvu pomoć da bi potom, po dolasku hitne medicinske pomoći, žrtvama liječnička pomoć bila pružena u bolnicama na području Grada Zagreba.

– Na obilaznici, kod zračne luke, osumnjičenik prelazi preko ceste i s namjerom se baca pred vozilo. U ranim jutarnjim satima smo dobili informaciju da je dijete preminulo, rekli su.

– Od 2016. do 2020. postupali smo u tri navrata. Osumnjičenik je tada počinio prekršaj, a u dva navrata je bio kazneno prijavljen zbog kršenja prava djeteta. Imao je mjere zabrane do ožujka 2021., rečeno je na konferenciji.

– Mogu vam potvrditi da je bilo druge djece, ali interes javnosti nije ispred interesa dobrobiti djece, istaknuli su.

– Obitelj je godinama bila pod mjerama. Jedno dijete je punoljetno, dvoje je maloljetno, povremeno je dolazio, jedno od djece je od počinitelja. Počinitelj nije živio s njima, nego je povremeno dolazio. Dolazio je kontaktirati s djetetom, imao je sudsku odluku, rekla je Drobac.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...