Potvrda s Trgovačkog: “Da, sutkinja optužena za krađu još radi”, Dubravica: “Sudi joj se u drugom gradu, ovdje je sreću svi s kaznenog odjela”

Haljina, suknja, prsten, bluze, sako, hlače – sa svime se, prema optužnici, iz jedne trgovine “poslužila” 40-godišnja sutkinja zadarskog Trgovačkog suda.

“Ona se tereti da je u dva navrata iz jedne trgovine u trgovačkom centru u Zadru otuđila razne odjevne predmete u visini ukupne štete od 267 eura”, kazao je za RTL glasnogovornik Općinskog suda u Zadru Davor Dubravica.

Prijeti joj do tri godine zatvora, pa Državno sudbeno vijeće razmatra je li potrebna mjera suspenzije.

Naime, za kazne veće od pet godina odmah se određuje suspenzija.

“Optužnica s prijedlogom za izdavanje kaznenog naloga je koliko imamo informacije podnesena Općinskom sudu, međutim također koliko imamo informacije, presuda još uvijek nije donesena, dakle još uvijek nema uvjeta da bi predsjednik Suda podnio zahtjev Državnom sudbenom vijeću za odlučivanje o udaljavanju sutkinje s obnašanja dužnosti. Dakle, ona još uvijek radi”, govori glasnogovornica Trgovačkog suda u Zadru Katarina Zdunić.

Sa zadarskog Općinskog suda upućen je prijedlog Visokom kaznenom sudu da joj se sudi u nekom drugom gradu.

“Da bi se otklonila svaka sumnja u nepristranost Općinskog suda u Zadru. Naime, ova zgrada je zgrada Trgovačkog suda, ujedno je u njoj smješten Kazneni odjel Općinskog suda. Svi suci kaznenog suda sreću okrivljenicu”, kazao je Dubravica.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...