Predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika prozvala vatrogasne sindikaliste za samopromociju

Napuštanje sastanka s gradonačelnikom Brankom Dukićem od strane predstavnika Sindikata vatrogasaca Rijeka – podružnica Zadar komentirala je i predsjednica Sindikata državnih i lokalnih službenika RH, Iva Šušković.

Naime, na službenoj stranici ovog sindikata objavljeno je kako je “Sindikat vatrogasaca Rijeka predvođen povjerenikom Dinom Lilićem napustivši sastanak pokazao kako nije spreman na pregovore, otvoren dijalog i konstruktivno rješavanje gorućih problema s kojim se trenutačno suočavaju zadarski vatrogasci”.

– Umjesto da ostanu uz svoje članove i otvoreno razgovaraju o problematici kako bi riješili nastalu situaciju, predstavnici Sindikata vatrogasaca Rijeka, otišli su sa sastanka samo kako bi napravili scenu, kako bi mediji popratili njihov lik i djelo. Danas su imali priliku otvoreno razgovarati s vodstvom Zadra o svim problemima koji muče profesionalne vatrogasce – od trenutačne situacije s neisplatom plaća, povećanju plaća za 10 posto i isplati regresa vatrogascima, a oni su današnji dijalog iskoristili za samopromociju.

Aludirajući da predstavnici našeg sindikata nisu vodili razgovore s ciljem poboljšanja svih prava profesionalnih vatrogasaca u tom gradu, bježe od odgovornosti, spletkare i pokušavaju naše članove uvući u prljavu igru. Takav način im neće proći jer SDLSN RH uvijek stoji uz svoje članove i svim legitimnim sredstvima borit ćemo se za naše članstvo, počevši od konstruktivnih razgovora i otvorenog dijaloga, poručila je  Šušković.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...