Predstavnik malih trgovaca apelira: “Ne koristite trgovine kao mjenjačnice”

Mirko Budimir, potpredsjednik HUP-a i predstavnik malih trgovaca, u Studiju 4 HTV-a otkrio je kako se poslodavci snalaze nakon jučerašnjeg uvođenja eura.

“Građani koriste euro, koriste kartice i koriste kune. Problem je kad nam dođe građanin s velikom novčanicom kuna, mi stvarno nismo u mogućnosti im uzvratiti u eurima ako je račun mali i tu moramo pribjeći mjeri koja je i dozvoljena zakonom da u iznimnim situacijama uzvraćamo i u kunama”, objasnio je.

Dodaje kako su kreditne kartice profunkcionirale:

“Kreditne kartice su profunkcionirale, ima povremeno nekih malih zastoja, posebno je to jučer bilo kod ugostitelja, ali kod trgovaca je plaćanje karticama uobičajeno kao i do sada. Ima i onih znatiželjnih koji ponosno vade svoje eure i s njima plaćaju, ali ima i dosta građana koji plaćaju s kunama.”

Apelirao je na sve građane da ne koriste trgovine kao mjenjačnice.

“Rok od 15 dana, do 14. siječnja, dovoljan je za prilagodbu i da svi koji još imaju kune to stignu zamijeniti u bankama. Ja bih apelirao na građane da svoje kune ipak mijenjaju u bankama a ne kod nas u trgovinama jer trgovci nisu u mogućnosti mijenjati kune u eure”, naglasio je Budimir.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...