Preko interneta prodavao dijelove za razno automatsko oružje i strojnice

Podnošenjem kaznene prijave i privođenjem u pritvorsku jedinicu rezultiralo je kriminalističko istraživanje nad 26-godišnjim hrvatskim državljaninom koje su proveli policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta Policijske uprave primorsko-goranske.

– Riječ je o osumnjičeniku za počinjenje kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja. Naime, istraživanjem je utvrđena osnovana sumnja  da je 26-godišnjak tijekom protekle 2022. godine u više navrata putem interneta objavio 32 oglasa kojima je nudio na prodaju dijelove za razno automatsko oružje i strojnice, a koji su sastavni dio oružja te sukladno Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja je posjedovanje takvog oružja građanima zabranjeno. Pored toga je prošli tjedan jednom kupcu protuzakonito prodao jedan spremnik za automatsku pušku, izvijestili su iz PU primorsko-goranske.

Temeljem naloga suca istrage Županijskog suda u Rijeci provedena je pretraga doma i vozila kojima se 26-godišnjak koristi na širem području Rijeke i Kraljevice gdje je pronađeno i oduzeto:

Tri ručne bombe, jedna automatska puška, jedna strojnica, osam komada pištolja/revolvera, jedan prigušivač pucnja, jedna zračna puška, dva komada dijelova oružja, 23 komada raznih spremnika za automatske puške i strojnice kao i i 1737 komada streljiva raznih kalibara.

Završetkom istraživanja, 26-godišnji osumnjičenik je zbog počinjenja više navedenih kaznenih djela kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu.

Uz to je i prekršajno sankcioniran u skladu sa Zakonom o prebivalištu.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...