Premijer Plenković zahvalio zadarskom nadbiskupu Puljiću na službi: “Vaš doprinos dijalogu hrvatske Vlade i Katoličke Crkve je nemjerljiv”

Premijer Andrej Plenković uputio je u subotu zahvalu zadarskom nadbiskupu mons. Želimiru Puljiću na dosadašnjem predanom pastoralnom služenju, a u povodu njegovog odreknuća od upravljanja Zadarskom nadbiskupijom, koje je Sveti Otac prihvatio.

– Preuzvišeni oče nadbiskupe, dopustite mi da Vam uime Vlade RH i osobno zahvalim na višegodišnjoj kvalitetnoj suradnji i dijalogu između hrvatske Vlade i Katoličke Crkve, u čemu je Vaš doprinos bio izniman i nemjerljiv, istaknuo je premijer Plenković.

Dodao je i kako je mons. Puljić svojim predanim pastoralnim služenjem, brigom i velikim iskustvom radio na dobrobit i zadovoljstvo svih vjernika Zadarske nadbiskupije, donoseći im snagu i mir te istinsko svjedočanstvo vjere.

– Uvjeren da ćete kao nadbiskup u miru i dalje snažno svjedočiti svoju vjeru i pastirsko poslanje, neka dani koji su pred Vama obiluju Božjim blagoslovom, poručio je premijer u zahvali.

Predsjednik Vlade Andrej Plenković uputio je i čestitku mons. Milanu Zgrabliću, koji započinje svoju pastoralnu službu kao zadarski nadbiskup, navodi se u priopćenju.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...