Problemi za novog ministra Erlića; Platforma EU fondovi nije prebačena na euro, plaće kasne, a Tamišak tvrdi: “Kad sam ja bila, radili su”

Državna platforma EU fondovi – kako smo prvi objavili – i dalje nije prebačena na novu valutu. Na čekanju su tako brojni projekti za koje novac stiže iz Europe, pa su tako bez plaće i oni koji na njima rade.

Novi ministar obećava – uskoro će!

“Ja otkako sam preuzeo dužnost – odmah sam zatražio sastanak s FINA-om, imao sam sastanak i jučer. U komunikaciji sam s njima, i oni mi garantiraju da će sustav raditi najnormalnije od kraja siječnja, da informatičari daju sve od sebe”, kaže Šime Erlić, ministar regionalnoga razvoja i fondova Europske unije.

“To znači da do kraja siječnja nitko neće moći isplatiti plaću, ako je ona vezana uz EU fondove”, objašnjava Marijana Sumpor, konzultantica za europske fondove.

Za RTL se oglasila i bivša ministrica Nataša Tramišak.

“Sustav eFondovi je pod istragom, time i sve što se u njemu odvija. Bez obzira na tu činjenicu funkcionirao je dvije i pol godine, dok sam bila ministrica. Nemam informacije zbog čega sada ne bi funkcionirao dalje, nakon što u narednim danima završe konverziju na euro”, kaže Tramišak.

“Ne bih ja rekao da je to ikakav nered, to je samo situacija koju treba razriješiti. Kompleksna je situacija s informatičkim sustavima”, objašnjava Erlić.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...