Sindikat obrazovanja u dopisu Dukiću: “Nadamo se da sindikat neće biti primoran poduzeti zakonske korake”

Povodom izjava o mogućoj neisplati plaća, zadarskom gradonačelniku Branku Dukiću stigao je, pored ostalih, i dopis Sindikata obrazovanja, medija i kulture, kojeg potpisuje Božica Žilić, predsjednica ovog sindikata.

– Neugodno smo iznenađeni saznanjem i informacijama da je upitna isplata plaća zaposlenih u ustanovama Grada Zadra, uključujući i ustanove za rani i predškolski odgoj i obrazovanje. Posebno nas uznemirava činjenica da mi, kao socijalni partneri Grada Zadra od 2018. godine, nismo dobili nikakvu službenu obavijest o mogućoj neisplati plaća. Među radnicima i radnicima vlada opravdan strah, uznemirenost i ljutnja zbog najavljene neisplate plaća, jer o plaćama ovisi njihova egzistencija, kao i egzistencija njihovih obitelji. Radnici i radnice su svoju plaću zaradili i nedopustivo je da budu taoci političkih obračuna te da se na taj način igra s njihovom egzistencijom, istaknula je Žilić u dopisu.

– Apeliramo na Vas, kao odgovornu osobu Grada i nadamo se da ćete iznaći mogućnosti i rješenja za redovitu isplatu zarađenih plaća radnika i radnica, te da sindikat neće biti primoran poduzeti zakonske korake, uključujući i organizaciju industrijskih akcija, kako bismo zaštitili svoje članove/ice. Nadamo se da sindikat neće biti primoran poduzeti zakonske korake, uključujući i organizaciju industrijskih akcija, kako bismo zaštitili svoje članove/ice. Nadamo se da do toga neće doći te da postoji razumno rješenje koje neće ugroziti radnike, radnice i njihove obitelji, navodi se.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...