Super Bernarda u 3. kolu Australian Opena, otac Valter: “Tadašnji dogradonačelnik Zadra mi je rekao da ne mogu pomoći nijednom sportu, osim košarci i eventualno nogometu. Ne bi bilo fer da Bernarda igra za Hrvatsku!”

Bernarda Pera, 28-godišnja Zadranka s američkom putovnicom, trenutno 40. na svijetu, plasirala se u 3. kolo prvog Grand Slam turnira sezone, Australian Open u Melbourneu. Pera je s 2-0 u setovima (6-4, 6-4), u susretu drugog kola bila bolja od Kineskinje Qinwen Zheng, 28. igračice svijeta, u trećem kolu Bernarda će za protivnicu imati sedmu tenisačicu na WTA ljestvici, 18-godišnju Amerikanku Coco Gauff.

Bernardin otac, 64-godišnji Valter Pera, nije krio oduševljenje i ponos nakon plasmana svoje kćeri u treće kolo Australian Opena, ali je je poslao i znakovitu poruku:

– Ovo je veliki rezultat, nakon pet godina, Bernarda je opet uspjela proći u treće kolo Australian Opena! Ogroman je uspjeh što je Barnarda uopće i dobila Kineskinju koja je bila veliki favorit, gledao sam meč u svom stanu u Zadru kod Sfinge. Sad je na redu jedna od najboljih američkih tenisačica Gauff, ona je vrh, ali uvijek postoji šansa, jednostavno, Bernarda mora odigrati najbolje što zna. Evo, i sad protiv Zheng, ona je bila autsajder, pa je prošla! Zašto Bernarda igra pod američkom zastavom? A tko je tome kriv? Ni ona, a ni ja! To je sramotno i bolesno, može ih svih biti sram! Bernarda neće nikada igrati pod hrvatskom zastavom, ona niti ne bi igrala tenis da nije bila Amerikanka, previše je dobila od njih. Ne bi bilo fer da Bernarda igra za Hrvatsku! To bi bilo kao da zabiješ nož u leđa čovjeku koji te hrani, Amerikanci su Bernardi pružili sve! Međutim, Bernarda je do svoje 18. godine igrala za Hrvatsku, poslije je krenula igrati pod američkom zastavom, jer joj ovi nisu ništa htjeli dati, ništa! Ima tu krivaca koji su se ponašali bezobrazno. Za jednu pišljivu povratnu kartu za Ameriku koja košta 500 eura, tadašnji dogradonačelnik Zadra mi je rekao da ne mogu pomoći nijednom sportu, osim košarci i eventualno nogometu. Ima i ljudi koji su mi pomogli, poput direktora ŠC Višnjik Denisa Karlovića, koji mi je uvijek osigurao terene, za Bernardu je imao razumijevanja, i na tomu mu zahvaljujem, kazao je Valter Pera.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...