Teleoperateri najavili poskupljenja, Filipović: “Dobivaju jeftinu struju u odnosu na ono što su trebali plaćati, prema tome, najavljivati neka poskupljenja – nije korektno”

Ovih dana korisnici teleoperatera nemilo su se iznenadili kad su dobili obavijest o uvođenju indeksne klauzule. To, pak, znači da će oni cijene svojih usluga jednog godišnje podizati u skladu s inflacijom.

“Navedene izmjene odnose se na uvođenje indeksne klauzule koja omogućuje usklađivanje mjesečnih naknada jednom godišnje sa stopom inflacije i deflacije”, navodi se, između ostalog, u obavijesti.

– U slučaju primjene indeksacije i usklađivanja cijena, obavijestit ćemo Vas najkasnije 30 dana prije primjene novih cijena. Indeksacija se primjenjuje samo na mjesečne naknade usluga i opcija, što znači da se ne primjenjuje na potrošnju prometa (cijene poziva, slanja SMS/MMS poruka, prijenosa podataka), jednokratne naknade, mjesečne rate za obročnu otplatu uređaja i sl. S obzirom na spomenute promjene, imate pravo na raskid ugovora bez naknade u roku od dva mjeseca od primitka ove obavijesti, obavještavaju se korisnici.

Da ovaj potez teleoperatera nije korektan, potvrdio je i ministar gospodarstva Davor Filipović.

– Vidim to kao ozbiljan problem, jer telekomi su obuhvaćeni  našom mjerom kada govorimo o cijeni električne energije. U ovakvoj situaciji nakon uvođenja eura, mislim da nije korektno najavljivati bilo kakva poskupljenja, posebno od strane telekoma. Oni dobivaju jeftinu struju u odnosu na ono što su trebali plaćati, prema tome, najavljivati neka poskupljenja – nije korektno, kazao je.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...