Turistička zajednica Zadarske županije predstavit će se na važnim kamping sajmovima u Nizozemskoj i Njemačkoj

Turistička zajednica Zadarske županije je kao suizlagač u okviru štanda Hrvatske turističke zajednice u siječnju predstavila ponudu Zadarske županije na dva značajna turistička sajma u Nizozemskoj i Njemačkoj.

Nastupom na sajmu Vakantiebeurs u Utrechtu u Nizozemskoj koji se održao od 11. do 15. siječnja započela je sezona sajamskih nastupa Turističke zajednice Zadarske županije. Riječ je o najvećem turističkom sajmu na području zemalja Beneluksa, koji je namijenjen poslovnoj, ali i općoj publici. Dio štanda Hrvatske turističke zajednice veličine 120 m2 bio je namijenjen suizlagačima pa je tako Turistička zajednica Zadarske županije zajedno s partnerima, turističkim subjektima iz Zadarske županije na štandu veličine 8 m2 predstavila turističku ponudu Zadarske županije. Pored informatora Turističke zajednice Zadarske županije na štandu su nazočili predstavnici turističkih subjekata, partnera u nastupu i to Turisthotela d.d. iz Zadra i Ilirije d.d. iz Biograda na Moru. Ovogodišnje izdanje sajma Vakantiebeurs na kojem svoju ponudu izlaže preko 1.100 izlagača iz cijeloga svijeta i koji okupi gotovo 13 tisuća profesionalaca, zračilo je optimizmom nizozemskog turističkog sektora, koji je u ovu godinu ušao sa snažnim rastom bukinga u odnosu na predpandemijsku 2019. godinu.

Drugi u nizu, sajam CMT u Stuttgartu, jedan od najznačajnijih specijaliziranih turističkih sajmova za kamping, motorizirana i autobusna putovanja, otvoren je u subotu, 14. siječnja 2023. godine, a potrajat će sve do 22. siječnja. Sajam CMT se prostire se na više od 100 tisuća m2 površine, a bilježi preko 2 tisuće izlagača iz 100 zemalja, te redovito broji preko 250 tisuća posjetitelja. Na štandu Hrvatske turističke zajednice, tradicionalno se kao suizlagač predstavlja i Turistička zajednica Zadarske županije i to ponovno zajedno s partnerima Ilirijom d.d. iz Biograda na Moru i Turisthotelom d.d. iz Zadra. Turistička ponuda Zadarske županije posebno se prezentira na 8 m2, a pored informatora Turističke zajednice Zadarske županije sajmu redovito nazoče i predstavnici partnera. Istaknimo još kako dan prije otvaranja ovog najvećeg sajamskog izlaganja u Njemačkoj, ADAC organizira gala večeru na kojoj okupi najznačajnije turističke subjekte iz cijelog svijeta. Povodom sajamskih nastupa TZ Zadarske županije Mihaela Kadija je izjavila:

Zadarska se županija kao snažna kamping destinacija zajedno s gospodarskim subjektima iz Zadarske županije tradicionalno predstavlja profesionalcima i publici na ključnim tržištima Njemačke i Nizozemske. Ocijenivši kako se potrošači sve više vraćaju na rano bukiranje umjesto last minute potražnje, zaključila je kako posebno veseli činjenica da se „naše trajno partnerstvo s turističkim subjektima iz županije pokazalo kao iznimno učinkovito i obostrano korisno u prezentiranju Zadarske županije kao privlačne kamping destinacije.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...