Turistički inpektorat utvrdio: “Ugostitelji neopravdano povećali cijene, čak do 43 posto!”

Turistički inspektori su obavili 298 inspekcijskih nadzora te su u 127 nadzora (42,6 posto) utvrdili da su ugostitelji nakon 31. prosinca 2022. od 1. siječnja 2023. neopravdano povećali cijenu ugostiteljske usluge, od 0,5 do 15 posto, a iznimno u pojedinim slučajevima povećanje cijena pojedinih ugostiteljskih usluga čak do 43 posto.

Ravnatelj Carinske uprave Mario Demirović je istaknuo da je ta institucija svoje aktivnosti prioritetno usmjerila na pojačani nadzor subjekata koji podliježu primjeni carinskog i trošarinskog zakonodavstva.

Analizom cjelokupnog hrvatskog tržišta duhanskih proizvoda i prerađevina, više od 250 pojedinačnih proizvoda, generalno se može zaključiti da su cijene cigareta, koje su daleko najznačajniji duhanski proizvod, neopravdano porasle, u prosjeku 1,17 posto. Nadalje, cijene sitno rezanog duhana prosječno su neopravdano porasle za 0,72 posto, a cijene grijanih duhanskih proizvoda za 1,30 posto.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...