U Hrvatskoj se ove godine očekuje više od 200.000 Španjolaca, Zadar im je u top 5 destinacija

Hrvatska turistička zajednica predstavlja hrvatsku turističku ponudu na 43. izdanju međunarodnog turističkog sajma FITUR koji se od 18. do 22. siječnja održava u Madridu.

Riječ je o sajmu koji će prva tri dana biti otvoren za turističke profesionalce i poslovnu publiku, dok će preostala dva dana biti namijenjena općoj i širokoj publici.

Na sajmu je prisutna hrvatska turistička delegacija predvođena ministricom turizma i sporta Nikolinom Brnjac te direktorom Hrvatske turističke zajednice Kristjanom Staničićem.

– Nastup na sajmu FITUR iskoristit ćemo za susrete s našim najvažnijim partnerima koji i tijekom ove godine žele ostvariti daljnji rast turističkog prometa kroz uvođenje novih ponuda i paketa prema hrvatskim destinacijama – rekao je Staničić, dodavši kako se u ovoj godini u Hrvatskoj očekuje više od 200.000 Španjolaca.

– U 2023. godinu smo ušli kao jedna od najuspješnijih turističkih destinacija u Europi te u siječnju bilježimo dosad najbolje rezultate turističkog prometa. Sajam FITUR u Madridu prilika je da se Hrvatska predstavi i dodatno istakne i na dalekim tržištima – istaknula je ministrica Brnjac.

Dodala je da je cilj dobre trendove iz prethodnih godina nastaviti i u razdoblju predsezone, a veliku ulogu u tome ima i ulazak Hrvatske u Schengen i eurozonu.

Prema podacima sustava eVistor, u Hrvatskoj je tijekom prošle godine s tržišta Španjolske ostvareno više od 193.000 dolazaka i preko 471.000 noćenja što u odnosu na 2021. godinu predstavlja rast od 94 posto u dolascima i 79 posto u noćenjima. Pritom su Španjolci najviše noćenja ostvarili u Splitsko-dalmatinskoj i Dubrovačko neretvanskoj županiji, a gledano prema destinacijama u Dubrovniku, Splitu, Zagrebu, Zadru te Hvaru, priopćili su iz HTZ-a.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...