U Lici izvanredne mjere obrane od poplave, zatvorene su brojne ceste, a za sutra najavljen snijeg

U slijevu rijeke Like proglašene su izvanredne mjere obrane od poplave zbog izlijevanja Bogdanice, Novčice i Kosinjskog Bakovca, a još sinoć zbog obilne kiše iz korita se izlio Tisovac te je voda poplavila ceste. Zbog izlijevanja Bogdanice za promet je zatvorena cesta Smiljan – Novoselo, ali se može doći do Memorijalnog centra “Nikola Tesla”, kako je za Hinu rekla voditeljica Ispostave Hrvatskih voda za Ličko-senjsku županiju Lidija Pernar.

Zbog izlijevanja Novčice zatvorene su ceste Donja Kaniža – Lički Novi te od Ličkog Novog do Žabice. Zbog izlijevanja Kosinjskog Bakovca zatvorena je cesta Gornji Kosinj – Bakovac, ali je do Kosinja prohodno, a do Kosinjskog Bakovca može se samo šumskim putom.

Od sutra se očekuju snježne oborine i niže temperature

Izvanredne mjere obrane od poplave su i na cesti Donje Pazarište – Podastrana. Najveći vodotok, rijeka Lika, nije se izlila jer joj veliki dio dotoka dolazi s Velebita, na kojem pada snijeg, a ne kiša.

Prema vremenskoj prognozi, na cijelom području Like od sutra se očekuju snježne oborine i niže temperature, zbog čega bi se trebala smiriti situacija. Daljnji porast vodostaja idućih dana očekuje se na području Gacke doline.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...