U srijedu u katedrali svete Stošije misa povodom 13. godišnjice smrti zadarskog nadbiskupa Ivana Prenđe

Povodom 13. godišnjice smrti zadarskog nadbiskupa Ivana Prenđe, u srijedu 25. siječnja, na blagdan Obraćenja sv. Pavla, slavi se misa za blagopokojnog nadbiskupa Prenđu u katedrali sv. Stošije u Zadru s početkom u 18,00 sati, u zahvalnosti za veliku baštinu koju je ostavio u nasljeđe Zadarskoj Crkvi.

Mons. Prenđa bio je zadarski nadbiskup od 1996. do 2010. godine. Pod svojim biskupskim geslom ‘Ljubiti Crkvu’, predvodio je duhovnu i materijalnu obnovu Zadarske nadbiskupije nakon njenog pustošenja u Domovinskom ratu.

Biskupski ceremonijal određuje da se „svake godine slavi godišnjica posljednjeg pokojnog biskupa“ te potiče vjernike i svećenike da se spominju svojih predstojnika koji su im Riječ Božju naviještali i euharistiju slavili.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...