U subotu jaka magla po cijeloj Hrvatskoj, HAK poslao upozorenje vozačima

Hrvatske ceste danas su pod gustom maglom, a čeka nas promjenjivo vrijeme tijekom cijelog dana. HAK je poslao upozorenje vozačima o prilagođavanju vožnje uvjetima na cesti.

Na sjevernom i dijelu srednjeg Jadrana te u gorskoj Hrvatskoj u subotu će biti pretežno oblačno uz malo kiše, u ostalim krajevima barem djelomice sunčano, a najviše temperature kretat će se od 7 do 12, a na Jadranu i do 17 Celzijevih stupnjeva, prognoza je Državnog hidrometeorološkog zavoda.

Ujutro u unutrašnjosti ponegdje ima magle ili niskih oblaka koji se lokalno mogu i dulje zadržati. Vjetar će većinom biti slab, no poslijepodne će u gorju i središnjim predjelima zapuhati umjeren jugozapadnjak.

Kolnici su mjestimice mokri te vlažni i skliski, zbog niskih jutarnjih temperatura u unutrašnjosti je moguća poledica, a gusta magla smanjuje vidljivost na cestama u Lici, upozoravaju u subotu ujutro iz Hrvatskog autokluba.

Vozače pozivaju da brzinu i način vožnje prilagode uvjetima na cesti i pripaze na sigurnosnu udaljenost između vozila. U pomorskom prometu nema poteškoća.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...