Upozorenje! Neki je imbecil izmijenio način rada semafora na ovom iznimno prometnom raskršću na Bulevaru

Ako ste slučajno ili namjerno jučer vozili jednom od cesta koja prolazi ovim raskršćem, dakle ulicom Hrvoja Ćustića, Petra Skoke ili glavnom prometnicom Ante Starčevića, zasigurno ste zamijetili da je u smjeru ulica Hrvoja Ćustića i Petra Skoke – izmjenjena regulacija semaforom.

Dosadašnja regulacija gdje su sva četiri pravca kretanja, zapravo, imala svoje trajanje zelenog svjetla, i nisu se međusobno križala, izmjenjena je u kobnu kombinaciju.

Svima je već ušlo u naviku kako i smjer iz ulice Hrvoja Ćustića i onaj suprotni, iz ulice Petra Skoke, imaju svoje zeleno svjetlo, bilo da se kreću ravno ili skreću u lijevo (desno skretanje nije toliko problematično).

Tu, realno, dolazimo do problema. I to ne zbog činjenice kako je navika gadna stvar, već je potez nekog činovnika, tj. njegova odluka da se izmjeni raspored zelenih svetala, prava – gadarija.

Dakle, svi oni koji sada dolaze iz smjera dviju spornih ulica, Ćustića ili Skoke, imaju zeleno svjeto u isto vrijeme, tako da je skretanje u smjeru lijevo, prema kolodvoru u slučaju dolaska iz smjera ulice Petra Skoke, ili smjera prema velikim trgovačkim centrima, dolazeći iz suprotnog smejra, sada gotovo nemoguće.

Isti na volju, nije problem u samim semaforima koliko u odluci da se njihov rad izmjeni, a posljedično, kasnije, i u navikama vozača zbog kojeg će netko pošteno platiti popravak svog limenog ljubimca.

Nije da prejudiciramo, no iskustvo je pokazalo kako smo narod koji teško prihvaća promjene. Posebice je tomu tako, realno, kada su one loše i ne idu nam na korist.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...