Uspješna godina za PK Jadera: Postavili tri državna rekorda i osvojili 108 medalja

Godinu smo započeli zimskim pripremama u Sarajevu gdje su naši članovi imali vrhunske uvijete za rad. U jutarnjim terminima ekipa je imala treninge u 50m bazenu dok su se popodnevni održavali u 25m bazenu, a u međuvremenu suhi treninzi su odrađeni skijanjem na Bjelašnici gdje su oni sa manje iskustva imali instruktora i školu skijanja. Tokom 2022 godine nastupili smo na 32 natjecanja gdje su naši plivači osvojili ukupno 108 medalja od toga 49 zlatnih, 30 srebrnih i 29 brončanih. Za posebnu pohvalu je 6 štafetnih medalja koje je naša muška ml.junorska ekipa osvojila na Regionlnom prvenstvu u konkurenciji 12 klubova regije 1 (Dalmacje).

Posebno veseli nastup u novom sustavu natjecanja Torpedo cup (Ožujak Vol.1 / Studeni Vol. 2) kojima je cilj praćenje napretka i ranog otkrivanja talenta najmlađih natjecateljskih kategorija (početnici,  mlađi kadeti,  kadeti). Konceptom natjecanja na kojem svi  natjecatelji  dva puta godišnje nastupaju u sve četiri tehnike plivanja u dužini dionice koju djeca mogu tehnički korektno odraditi  natjecatelji imaju priliku konstantno testirati svoj napredak. Usporedbom rezultata naših članova koji su nastupili na oba natjecanja očit je veliki rezultatski pomak i napredak u 86% rezultata. Pod vodstvom trenera Marijana Čuline, prof. dio odabrane ekipe ml.juniora pođahao je i Regionalne razvojne centre gdje su stekli puno novih iskustava, znanja i utisaka.

U 2022. godini održali smo 7 termina obuke neplivača kroz koji je prošlo ukupno 155 djece. Jedan od termina je već tradicionalno u suradnji sa OŠ Vladimir Nazor iz Škabrnje u kojem obuku neplivača pohađaju učenici iz Škabrnje i Prkosa. Naši treneri su sudjelovali i u realizaciji programa obuke neplivača djece osnovnih škola na području grada Zadra. Koordinator programa kojeg organizira Športska zajednica Grada Zadra je Vitomir Burčul, prof., a u realizaciji programa su sudjelovali i treneri Plivačkog kluba Jadera: Vitomir Burčul, prof., Marijan Čulina, prof. i Edgar Nimac.

Kad su u pitanju natjecanja za osobe sa invaliditetom naši plivači Mihovil Ninčević i Josip Gregov se sa svakog natjecanja vrate sa punom torbom medalja, a tokom 2022. godine su ostvarili vrhunske rezultate. Mihovil Ninčević (1997) iako trenira u 25m bazenu je vlasnik 6 državnih rekorda u 50m bazenima, a protekle godine je isplivao 3 nova državna rekorda. Državne rekorde je rušio u disciplinama 50m slobodno koju je sada isplivao za 28.92 dok je prijašnji rekord postavio 2018. g. u Parizu (29.24), na istom natjecanju 2018. je postavio državni rekord na 50m leptir (31.16) koji je sada isplivao za 31.03, dok je rekord na 100m leptir (1:19.20) isplivao 2019.g. na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u Splitu da bi ga danas popravio za više od 5 sekundi i cilj dotakno za 1:14.00. Mihovil nastupa u klasi S14, a na Prvenstvu Hrvatke nastupio je u 4 discipline te je u svima doplivao do zlatne medalje i titule prvaka hrvatske u svojoj klasi. Naša mala ekipa od samo dva plivača ostvarila je ogroman uspjeh na Ekipnom prvenstvu Hrvatske u paraplivanju gdje su tokom
dva dijela natjecanja sakupili 3639 bodova te se plasirali na 3.mjesto u ekipnom poretku HR klubova, dok su u međunarodnoj konkurenciji zauzeli 5.mjesto.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...