Veliko upozorenje: Hakeri bez problema mogu provaliti u mnoge automobile i napraviti veliku štetu!

Koliko su automobili otporni na hakerske napade? Posljednje istraživanje pokazuje ogromne slabosti, koje vješti hakeri mogu iskoristiti za maliciozne operacije. Američki haker Sam Curry i njegov tim proveli su opsežna istraživanja marki automobila i sigurnosti njihovih softverskih sustava. Tijekom svog istraživanja Curry je otkrio mnoge sigurnosne propuste u softveru marki kao što su BMW, Mercedes, Toyota i Kia, donosi Revija HAK.

U markama kao što su Mercedes, BMW i Ferrari, Curry je mogao pregledavati i uređivati ​​velike dijelove računa vlasnika i zaposlenika tvrtki. Za marke kao što su Kia, Honda, Nissan i Hyundai, hakiranje je otišlo još dalje. U tim je automobilima mogao otključati automobile, pokrenuti motor, zaustaviti motor, locirati vozilo, upaliti svjetla i još mnogo toga pomoću hakiranja. U Kijama je mogao čak i daljinski pristupiti kameri od 360 stupnjeva i gledati slike automobila uživo.

U markama Land Rover, Jaguar, Ford i Toyota, Curry i njegov tim uspjeli su pristupiti osobnim podacima vlasnika automobila, čak i osobnoj adresi u nekim slučajevima. Poanta priče je da bi proizvođači automobila trebali ozbiljnije pristupiti zaštiti automobila. Hakeri s lošim namjerama mogli bi napraviti veliku štetu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...