Vučetić: “Dukić koji govori o nezakonitosti amandmana nagovara me na protuzakonit potez. Ozbiljno sam zabrinut”

Izvjesno je kako gradonačelnik Branko Dukić nema namjeru povući odluku o obustavi izvršenja proračuna koju je donio koncem prosinca i predložiti njegov rebalans. Bio bi to potez kojim bi izašao u susret svim proračunskim korisnicima koji nisu obuhvaćeni Odlukom o nužnom financiranju.

Ukoliko bi se to dogodilo, kazuje nam Marko Vučetić, predsjednik Gradskog vijeća, odmah bi bila sazvana izvanredna sjednica.

No, Dukić i dalje ustraje na priči o preuzimanju odgovornosti i otklanjanju nezakonitosti do kojih su, kako od početka tvrdi, doveli vijećnici sa svojim amandmanima.

Odluku o izvršenju proračuna donosi samostalno gradonačelnik, bez suglasnosti Gradskog vijeća. Ako se odluči na izvršenje proračuna, sljedeća je točka rebalans. U tom slučaju potrebna nam je sjednica Gradskog vijeća, ali početni je korak ipak na gradonačelniku Dukiću, isto kao što je bio i korak hoće li krenuti u blokadu proračuna. Jučer sam dobio neki nesuvisli odgovor u pisanoj formi u kojem me gradonačelnik poziva da povučem amandmane, iako je rok od osam dana za njihovo povlačenje odavno prošao. Ozbiljno sam zabrinut za nepoznavanje procedura i da netko tko iskazuje sumnju u nezakonitost amandmana mene nagovara da napravim nešto protuzakonito, kazuje nam Vučetić.

Unatoč političkom neslaganju iz kojeg se izrodio do danas nezabilježen presedan, bilo grada ne prestaje kucati.

U veljači ću sazvati sjednicu Gradskog vijeća. Imenovat ćemo novo Upravno vijeće Znanstvene knjižnice i donijeti odluku o tome da se pristupi izmjenama plana kako bi se moglo krenuti u realizaciju sportske dvorane u Tehničko-školskom centru. Gradsko vijeće nastavlja s radom neovisno o tome što je gradonačelnik blokirao proračun. U konačnici, ta blokada proračuna je građanima pokazala da je puno toga zadano i da neovisno o njoj grad ima svoj ritam života koji nitko ne može zaustaviti. Građani su godinama smatrali da ovise o HDZ-u i o njihovoj milostinji, a prava istina je da ih je HDZ uvjerio kako im je dao ono na što ionako imaju pravo, zaključuje Vučetić.


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...