Zadar je u Novu godinu ušao relativno mirno; Gorilo je nekoliko kontejnera, bolnica bez težih slučajeva

Prvoga dana nove, 2023. godine župan Božidar Longin sa suradnicima je obišao dežurne službe, od hitne pomoći, policije do vatrogasaca i Centra 112.

Obilazak je započeo u hitnom prijemu Opće bolnice Zadar gdje su za novogodišnju noć imali uobičajeno zahtjevan posao, ali uglavnom bez težih slučajeva.

U dežurnoj službi Zavoda za hitnu medicinu Zadarske županije djelatnici i ravnateljica Ivana Šimić župana su upoznali s intervencijama prvog dana 2023. godine koje su uglavnom bile u rangu prethodnih godina.

Župan Longin je u pratnji načelnika PU zadarske Antona Dražine bio u Operativno-komunikacijskom centru Policijske uprave.

Dežurni djelatnici su ih upoznali s brojem intervencija tijekom novogodišnje noći kao i s općim stanjem javnog reda i mira te stanjem sigurnosti na području Zadarske županije.

Županijski centar 112 prvoga dana 2023. godine imao je redovan radni dan s brojem poziva u rangu prethodnih godina, izvijestio je voditelj Službe civilne zaštite Zadar Miro Andrić.
Javna vatrogasna postrojba Zadar tijekom novogodišnje noći zabilježila je relativno mirnu noć uz tek nekoliko intervencija, koje su se uglavnom svele na gašenje zapaljenih kontejnera, izvijestio je zapovjednik JVP Zadar Željko Šoša.

Župan je svim službama zahvalio na predanom i kvalitetnom radu naglasivši da svi oni dio jednog velikog, stabilnog sustava koji je zaslužan da je sigurnost brend Zadarske županije. Jednako tako, istaknuo je župan, rad svih službi zaslužan je za ovaj povijesni dan kada je Hrvatska ušla u Schengen i Eurozonu, čime smo i službeno u potpunosti dovršili ulazak u europski prostor kojemu povijesno i kulturološki pripadamo.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...