Zadar teško poražen, ne ide više bez plaće, negativno utječe na igru!

U 17. kolu HT Premijer lige košarkaši Zadra večeras su poraženi na gostovanju kod Cedevite Junior u Zagrebu rezultatom 76:59. Nije to bila dobra večer za Zadrane, koji su raspoloženom protivniku parirali 25 minuta, ali je zagrebačka momčad u drugoj polovici treće i početkom četvrte četvrtine velikom serijom prelomila utakmicu u svoju korist.

Domaći su bolje otvorili susret i preko Marčinkovića, Serdarušića i Simona, koji je vezao pet poena, u četvrtoj minuti poveli 9:0. Nakon time-outa trenera Jusupa, Drežnjak, Božić i Žganec pokrenuli su Zadrane i vratili situaciju u ravnotežu na 12:10. Ipak, završnica prve četvrtine ponovno je pripala Cedeviti, koja serijom 8:0 Batinića i Kučića prvi put odlazi na dvocifrenu razliku, 20:10.

Zagrepčani su kontrolirali rezultat i u drugoj četvrtini, ali im Jordano i Davis nisu dopuštali veće odvajanje. Pred kraj poluvremena ponovno je nešto zabio Drežnjak pa se na veliki odmor otišlo s rezultatom 32:28. Bilo je to za Zadrane sasvim prihvatljivih -4 kada se uzme u obzir da su u prvih 20 minuta tricu šutirali 0-14 naspram Cedevitinih 5-19.

Treća četvrtina ponudila je dvije dijametralno suprotne slike. Zadrani su bolje krenuli u nastavak i preko Lakića, Božića i Čampare (prva trica) došli do prvog vodstva na utakmici, 34:35. U sljedećem napadu tricu je pogodio i Davis pa je na ulasku u 25. minutu susreta na semaforu svijetlilo 36:38. A onda se Zadar naprosto ugasio.

Na sljedeći zadarski koš iz igre trebalo je čekati gotovo devet minuta. Cedevita je uspostavila potpunu dominaciju terenom i napravila seriju 18-0, koju je tek jednim slobodnim bacanjem na kraju treće dionice prekinuo Žganec za 54:39 uoči posljednjih deset minuta igre. Serija domaćih je, međutim, nastavljena i u četvrtoj četvrtini te su s novih 10-0 pobjegli na ogromnih +25, 64:39 i definitivno riješili pitanje pobjednika.

Cedevita je tako došla do omjera 13-4, koliko ima i Split, dok je Zadar sada na 12-4. Najefikasniji u redovima Zagrepčana bio je Pavle Marčinković sa 16 poena, dok je isto toliko za Zadar zabio Dario Drežnjak. STATISTIKA

U sljedećem prvenstvenom kolu momčad Danijela Jusupa 1. veljače u 18 sati u Dvorani Krešimira Ćosića dočekuje zagrebački Dinamo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...