Zadarski SDP predlaže Dukiću da povuče Odluku o obustavi Proračuna i krene s njegovim izvršavanjem, nude i svoju pomoć

U ime predsjednika Kluba vijećnika SDP-a Zadar, Danijel Radeta šalje svoj prijedlog za gradonačelnika Branka Dukića za rješenje situacije s blokadom proračuna.

“Sada, kada je već svima jasno kako problema oko financiranja plaća, struje, vode i sezone ipak neće biti, krajnje je vrijeme da Branko Dukić krene u provedbu Proračuna za 2023. godinu, zbog svih onih proračunskih korisnika koji nisu obuhvaćeni Odlukom o nužnom financiranju.

Kako to učiniti? Vrlo jednostavno.

Branko Dukić u svakom trenutku može povući Odluku o obustavi Proračuna i krenuti s izvršavanjem, a Pročelnik za financije Ivan Mijolović već za sljedeću sjednicu može pripremiti prve izmjene i dopune, to jest rebalans proračuna za 2023. godinu.

Izvršna Vlast na ovaj način može intervenirati unutar Proračuna za sve ono što misli da je intervencija nužna, a predlagatelji amandmana tako imaju mogućnost svoje amandmane uskladiti s novim zakonitim izvorima, umanjiti iznose ili ih u povući.

Ukoliko je potrebna pomoć oko procedura, Klub vijećnika SDP-a Zadar se stavlja na raspolaganje. Grad i projekti ne smiju biti talac jedne politike i gradonačelnikove loše Odluke o obustavi izvrašavanja Proračuna”, navodi se u priopćenju.

 


Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...