Zavadlav traži izuzeće suca: “U zatvoru sam doznao da je dobar s obiteljima ubijenih”

Nakon što je Visoki kazneni sud ukinuo dio prvostupanjske presude protiv Filipa Zavadlava, novo suđenje trostrukom ubojici bi trebalo početi sljedećeg ponedjeljka na splitskom Županijskom sudu. Optužen je za likvidaciju trojice muškaraca iz bezobzirne osvete, za što može dobiti 50 godina zatvora. Zavadlav je prije početka novog suđenja zatražio izuzeće Nevena Cambija, člana sudskog vijeća i dugogodišnjeg suca Županijskog suda u Splitu.

Zavadlav u svom zahtjevu za izuzeće navodi kako je “u zatvoru u Gospiću došao do saznanja kako je sudac Cambi dobar s obiteljima ubijenih”. Na temelju tog saznanja smatra kako neće imati pošteno suđenje. S obzirom na to da novi sudski proces kreće za manje od tjedan dana, o njegovoj žalbi će se odlučiti nakon što ponovljeno suđenje krene, prenosi Index.

Prije nekoliko dana je Zavadlavu produžen istražni zatvor, iako na ročištu nisu bili prisutni ni optuženik ni njegov branitelj. Podsjetimo, Zavadlav je prije više od tri godine s 37 metaka iz automatske puške u splitskom Varošu ubio 24-godišnjeg Marina Bobana, 38-godišnjeg Juricu Torlaka i 25-godišnjeg Marina Ožića Paića. Ubojica se nakon nekoliko sati predao policiji.

Na prvom suđenju je za svako od ubojstva dobio po 15 godina zatvora, za nedozvoljeno držanje oružja je osuđen na godinu dana, a za opće opasnu radnju dvije godine zatvora, što je sve objedinjeno kaznom od 40 godina.

Međutim, Visoki kazneni sud je utvrdio da stajalište prvostupanjskog suda o nedokazanosti postupanja iz bezobzirne osvete zasad nije prihvatljivo te je rezultat djelomične i nekritične analize iskaza ispitanih svjedoka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...