Željko Šoša: “Tvrdnje objavljene u medijima obično su politikantstvo koje je upereno prema meni i gradonačelniku Dukiću”

Iz JVP-a Zadar stiglo je očitovanje o natpisima u sredstvima javnog priopćavanja kojeg potpisuje Željko Šoša, a kojeg donosimo u cijelosti:

“Poštovana javnosti, povodom nedavnih neistinitih i optužujućih natpisa u raznim medijima o stanju i poslovanju Javne vatrogasne postrojbe Zadar, dužni smo iste hitno demantirati kako bismo spriječili nanošenje daljnje štete ugledu i časti ove Postrojbe i njezinih zaposlenika.

Kao zapovjedniku ove Postrojbe, iskreno mi je žao da se jedna politička situacija u Gradu Zadru i općenito teška ekonomska situacija uzrokovana inflacijom negativno odrazila upravo na ovoj Postrojbi, prikazujući ju kao neorganiziranu i gotovo kriminalnu organizaciju, usprkos njenoj dugogodišnjoj profesionalnosti i operativnosti na visokoj razini, te spremnosti na djelovanje u svakoj situaciji potrebe radi zaštite ljudi i imovine.

U široj javnosti je općepoznato da je Javna vatrogasna postrojba Zadar uvijek u službi građanima, a o našoj organiziranosti i zakonitosti rada može potvrditi i sam glavni vatrogasni zapovjednik naše krovne organizacije Hrvatske vatrogasne zajednice.

Tvrdnje objavljene u medijima obično su politikantstvo koje je upereno prema meni i gradonačelniku Dukiću, s kojim, naprotiv, imam odnos i suradnju na zavidnoj razini. Upravo slijedom navedenog, posebno pogađaju neistinite tvrdnje o tome da su u JVP Zadar najlošije plaće u cijeloj državi, da profesionalni vatrogasci ne mogu koristiti bolovanja, godišnje odmore i slična prava, kao i da nemamo opreme i tehnike ili da istu sami moraju kupovati, te brojne druge primjedbe koje jednostavno nemaju veze sa stvarnošću.

Mi smo javna ustanova, te je naše poslovanje utemeljeno na zakonima i propisima te je kao takvo transparentno i dostupno svima na uvid, kao i općenito uvjeti rada u JVP Zadar, te kontinuirano radimo na tome da situacija bude još i bolja.

Glede konkretne situacije, nadam se da će djelatnici ove Postrojbe svoju plaću primiti na vrijeme, te da se možemo u miru posvetiti našoj djelatnosti zbog koje smo i osnovani.”

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...