ŽKK Zadar bolji od ŽKK Zadar Plus, Josipa Zanki: “Dogovorile smo se u poluvremenu da se bacimo na glavu!”

U utakmici 9. kola Prve hrvatske lige – skupina B (drugi rang natjecanja), košarkašice Zadra su u gradskom derbiju kao gošće pobijedile ŽKK Zadar Plus rezultatom 48-53. Na ljestvici s omjerom 6-1 prva dva mjesta dijele upravo ova dva zadarska kluba, s tim što ŽKK Zadar Plus ima tek bolju koš razliku.

Trenerica ŽKK Zadar Josipa Zanki (31), smatra kako su njene igračice u drugom poluvremenu ginule za svaku loptu, i dodaje:

Ne znam jesam li očekivala, ali svakako sam vjerovala u pobjedu! Naše cure stvarno dobro rade cijelu sezonu, pogotovo posljednjih mjesec i pol dana otkad je bila pauza. Imali smo razloga vjerovati da možemo pobijediti, iako smo ušli u utakmicu s malim grčem i nervozom, nije nam se otvorio vanjski šut, u početku obrambeno možda nismo bili na razini na kojoj smo inače. Na poluvremenu smo se skupili i dogovorili da se idemo baciti na glavu! Šut nam se potom otvorio, digli smo agresivnost u obrani i doslovno smo ginuli za svako loptu, na kraju i sasvim zasluženo dobili, govori Zanki, i najavljuje domaću utakmicu protiv ŽKK Gospić sljedećeg vikenda:

Radi se o mladoj i neugodnoj ekipi. S njima smo imali dosta problema u prvom dijelu prvenstva, iako tada nismo još bili kompletni, također, nismo bili ni toliko uigrani i dosta smo se mučili. Moramo zadržati rad i koncentraciju ovom tjednu, uostalom, kao i u svakom idućem,  pristupiti susretu maksimalno ozbiljno, i onda vjerujem da opet možemo upisati nove bodove. Trenutno na ljestvici imamo isti omjer 6-1, kao i ŽKK Zadar Plus, ali oni imaju bolju koš razliku, jer su nas u prvoj utakmici dobili osam razlike, tu su u maloj prednosti. Nakon regularnog dijela sezone dvije ekipe idu dalje iz svake od dvije skupine Prve hrvatske lige, nakon toga se formira Liga za prvaka s ukupno četiri ekipe. Samo prvoplasirana ekipa izborit će izravan plasman u Premijer ligu, dok će klub koji završi na drugom mjestu u Ligi za prvaka, igrati kvalifikacije protiv pretposljednjeg iz Premijer lige. Sigurno će biti borba do samog kraja, zaključila je trenerica Josipa Zanki.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...