Županijsko državno odvjetništvo u Zadru podiglo optužnicu protiv 29-godišnjeg srpskog državljanina zbog ubojstva na Zrću prošle godine

Županijsko državno odvjetništvo u Zadru je 18. siječnja 2023., nakon provedene istrage, podiglo pred Županijskim sudom u Zadru optužnicu protiv državljanina Republike Srbije (1994.) zbog počinjenog kaznenog djela ubojstva. Ubojstvo se dogodilo 25. kolovoza prošle godine u ranim jutarnjim satima ispred noćnog kluba na plaži Katarelac. Uhićen je državljanin Republike Srbije Duško Tanasković, a ubio je 38-godišnjeg državljanina crne Gore Gorana Vlaovića.

Okrivljenom 29-godišnjaku se stavlja na teret da je 25. kolovoza 2022. u 6:01 na otoku Pagu, ispred jednog noćnog kluba na plaži Katarelac, po izlasku oštećenika iz tog kluba prišao oštećeniku s leđa i, s ciljem da ga usmrti, iz pištolja iz neposredne blizine ispalio mu hitac u glavu. Oštećenik je zadobio tešku i po život opasnu ozljedu glave od koje je preminuo na putu do Opće bolnice Zadar.

U optužnici je predloženo da sud produlji istražni zatvor protiv okrivljenog 29-godišnjaka koji mu je ranije odredio sudac istrage zbog opasnosti od bijega. Podsjetimo, prema dostupnim informacijama riječ je o obračunu dvaju najbrutalnijih balkanskih narkoklanova iz Crne Gore, škaljarskog i kavačkog. Ubijeni Vlaović je, prema medijskim navodima, zbog straha od likvidacije uz sebe uvijek imao tjelohranitelja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...