47-godišnjak na zadarskom području krivotvorio isprave, a u domu mu pronašli i 200 grama marihuane

Policijski službenici Policijske postaje pomorske i aerodromske policije Zadar proveli su kriminalističko istraživanje nad 47-godišnjim hrvatskim državljaninom, kojeg se sumnjiči za krivotvorenje službene ili poslovne isprave te neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

Sumnjiči ga se da je kao odgovorna osoba trgovačkog društva sa sjedištem na zadarskom području, početkom godine u cilju naplate novčanih sredstava izradio poslovne račune u koje je unio neistiniti sadržaj te iste poslao na nadležno ministarstvo.

U sklopu kriminalističkog istraživanja, obavljenom pretragom doma i ostalih prostorija koje koristi, pronađena je i oduzeta jedna staklena posuda s oko 200 grama smjese dobivene preradom marihuane.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske, dok je kaznena prijava dostavljen nadležnom državnom odvjetništvu.

Nadalje, sumnjiči ga se da je kao odgovorna osoba i direktor trgovačkog društva tijekom prošle godine izradio poslovne računa neistinitog sadržaja o trošku, koje je u cilju naplate poslao jedinici lokalne samouprave. Protiv osumnjičenog se nadležnom državnom odvjetništvu podnosi kaznena prijava zbog krivotvorenja službene ili poslovne isprave, navodi se na stranicama PU Zadarske.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...