Cirkus prije Nekićevog izbacivanja, Enio: “Da sam toliko ružan, koristio bih e-kupovinu”, Vukoša: “Samo vam poručujem ŠČ!”

Pročelnik za školstvo Joso Nekić danas je izbačen sa sjednice Gradskog vijeća.

Cijela saga započela je vijećničkim pitanjem Danijele Vukoše.

Roditelji djece dječjeg vrtića Radost plaćaju odlazak na kazališne predstave, pa vas pitam što su to roditelji plaćali, ako vi pročelničke Joso Nekić i ravnateljica, tvrdite da djeca tamo idu besplatno. Gdje su ti novci završili?, upitala je Vukoša.

Nekić je ovo shvatio kao urotu, pa kazao:

Kada treba s glavnih tema skrenuti pozornost onda SDP angažira jednog vrijednog, pametnoga, dobroga PR-ovca koji preko Danijele Vukoše postavlja ovakva pitanja – tko plaća, šta plaća, kako pročelnik zna i ne zna, kako on s ravnateljicom šuruje… Vi ste trebali pitati roditelje što oni to plaćaju, ja sam točno u zarez poslao ono što mi je ravnateljica iz vrtića odgovorila. Nisam vam odgovorio odmah prvi dan kada sam dobio odgovor, samo da vidim di će to otići. Pa onda vi pričate da radimo po babu, po stričevima, da su djeca neravnopravna, kazao je Nekić vidno iznerviran pa se odjednom dotakao Enija Meštrovića.

Vi ovdje dođete u Gradsku knjižnicu, gospodin Enio Meštrović stavi svoga prijatelja, onda dođe tu na govornicu i kaže kako mu je taj prijatelj došao plakati na rame, a tamo bi u Znanstvenoj knjižnici trebao rješavati teške probleme. Onda optužuje ravnateljicu da ga je bacila u podrum, on očito nikad nije bio u Gradskoj knjižnici, jer ovdje nema podruma, govorio je Nekić kada je do njega došao vijećnik Meštrović, počeo kucati po govornici i uzvikivati da je iskoristio vrijeme za odgovor.

Napomenimo, Branimira Čakića, djelatnika Gradske knjižnice, Enio Meštrović svojednobno je predložio u Upravno vijeće Znanstvene knjižnice. Odnos prema njemu, tvrde vijećnici, od tada se promjenio. Vrlo brzo je maknut s Glazbenog odjela i “kažnjen” poslom – skladištara! U svemu je prste, smatraju, imao Joso Nekić koji vedri i oblači kako školstvom, tako i knjižnicom.

Marko Vučetić mu je pokušao oduzeti riječ, no Nekić je nastavio govoriti.

Govornicu je nakratko preuzeo Meštrović.

Ja da imam ovoliki nos nikad ne bih ovoliko stajao na ovoj govornici, kazao je Meštrović i poručio Nekiću da se ne bahati.

Marko Vučetić zatražio je stanku od dvije minute, ali Nekić je nastavio govoriti.

Vi ste predsjedniče jednim dijelom zaslužni za ovo. Tjerate gradonačelnika van, što je nezabilježeno u praksi. U ovoj vijećnici raditi eklatantno nasilje. A niste kadar imenovati jednog običnog, jednog najobičnijeg profesora za Upravno vijeće znanstvene knjižnice. A znate vrijeđati ravnateljicu koja tu knjižnicu drži na leđima, poručio je Nekić Vučetiću.

Niste mi odgovorili. Niste odgovorili roditeljima gdje su novci. Jedino što vam s ove govornice mogu poručiti je novo slovo abecede, a to je ŠČ!, ubacila se Vukoša.

Nekić je potom izveo performans s vađenjem novaca iz džepova.

Evo novci što su roditelji uplatili su u mom džepu, evo vidite tu su novci koje su uplatili roditelji. Sve što roditelji uplate mi pokrademo, govorio je.

Ubacio se Meštrović.

Brane Čakić je jedna takva duša ovoga grada, koja živi knjižničarstvo i umjetnost. A vi ovdje o njemu govorite kao o jadnom čovjeku, plačljivcu. Kako te nije sram, ružni čovječe. Ja da sam toliko ružan koristio bi samo e kupovinu u životu!, poručio je Meštrović Nekiću.

Pitaj ove žene koje su oko tebe, sve misle da sam ja krasan, dobacio je Nekić.

Razljutilo je to predsjednika Vijeća Marka Vučetića.

Vaše seksističke izjave su nedopustive. Također, čovjeka koji je ranjen izvrgnuli ste vašem primitivnom ruglu. Vašem primitivizmu nema premca. Sramota nad sramotama što sada radite, kazao je Vučetić.

Udaljio ga je sa sjednice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...