Danas novo ročište Hrvatima u Zambiji. Dvoje ima malariju?

Ministar pravosuđa Ivan Malenica jučer je rekao da bi se danas trebalo održati novo ročište za osmero Hrvata osumnjičenih u Zambiji za pokušaj trgovanja djecom.

Uhićeni hrvatski državljani u Zambiji su od sredine prosinca, kada su prvi put uhićeni. Tužiteljstvo ih je teretilo da su krivotvorili dokumente četvero djece iz Demokratske Republike Kongo koju su posvojili i namjeravali povesti u Hrvatsku, javlja Index.

Nakon odbacivanja optužnice četiri para posvojitelja su krenula za Hrvatsku, ali su u zračnoj luci ponovo uhićeni i tereti ih se za isto kazneno djelo kao u prosincu.

“Nemamo novih informacija, nadamo se da ćemo znati nešto više na ročištu. To je jedna vrlo čudna situacija, određen im je bio rok od 48 sati da napuste državu i vraćene su im putne isprave da bi ih se zaustavilo u imigracijskom uredu i zbog istog kaznenog djela su ponovo vraćeni u pritvor”, rekao je Malenica.

Margareta Mađerić, državna tajnica u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike (HDZ) sinoć je u emisiji Otvoreno komentirala napise dijela medija koji pišu da dvoje imaju malariju. Rekla je da Ministarstvo nema informacije da je dvoje Hrvata zaraženo malarijom, ali da će učiniti sve da im svi lijekovi budu dostupni ako je tako.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...