Disney otpušta 7000 radnika

Američki medijski div Walt Disney najavio je temeljito restrukturiranje i gašenje 7.000 radnih mjesta kako bi smanjio troškove za 5,5 milijardi dolara i poboljšao profitabilnost poslovanja sa streamingom. Disney je prvo fiskalno tromjesečje, koje je završilo u prosincu, zaključio s neto dobiti od 1,279 milijardi dolara, većom za 15,8 posto nego u istom razdoblju prethodne godine.

Prihod mu je poskočio za 7,8 posto, na 23,5 milijardi dolara, pokazuje poslovno izvješće, objavljeno je jučer, a prenose agencije. Poslovno izvješće pokazuje ipak pad broja pretplatnika na streaming u odjelu Disney+, prvi puta otkada je uspostavljen. Disney+ je zaključio tromjesečje s gubitkom od milijardu dolara.

Kompanija je najavila da će smanjiti troškove, uključujući odjel uprave i prodaje, za 2,5 milijardi dolara. Još tri milijarde dolara planiraju uštedjeti smanjenjem sadržaja, uz iznimku sporta, i otkazima.

Planiraju otpustiti 7.000 radnika, oko 3,6 posto u ograncima širom svijeta. Planirano restrukturiranje podijelit će Disneyevo poslovanje na odjel zabave koji će obuhvaćati film, televiziju i streaming, ESPN specijaliziran za sport i odjel parkova, iskustva i proizvoda.

“Reorganizacija će rezultirati ekonomičnijim, koordiniranim pristupom našem poslovanju”, rekao je analitičarima u srijedu u konferencijskom pozivu izvršni direktor Bob Iger, naglasivši da će im prioritet i dalje biti streaming. Posljednji je put Disney otpuštao na vrhuncu pandemije, kada je u studenom 2020. objavio da će otpustiti 32.000 radnika, prvenstveno u tematskim parkovima.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...