DOBRO JE ČINITI DOBRO Učenici Strukovne škole Vice Vlatkovića pomažu urediti stan za jednu socijalno ugroženu obitelj

Dobro je činiti dobro – tom se izrekom vode i učenici i nastavnici Strukovne škole Vice Vlatkovića koji, u sklopu Volonterskog kluba “Forza”, ovih dana sudjeluju u hvalevrijednoj humanitarnoj akciji. Naime, aktivno rade na uređenju stana na Poluotoku dodijeljenog socijalno ugroženoj obitelji.

Kako nam je rekla Sanja Miočić, koja zajedno s kolegicom Kristinom Krstić vodi ovaj školski volonterski klub, na upit jedne gospođe koja se bavi humanitarnim radom da “daju ruku” za dovođenje spomenutog stana u funkciju, Strukovna škola se odazvala pozivu na renovaciju.

Prvi tim, rekla nam je Miočić, izveo je one grublje radove, dakle, čišćenje stana od šute i raznog otpada. Potom su uslijedili i soboslikarski radovi u kojima su sudjelovali učenici 3. s razreda s nastavnicom Ivanom Koren, koja predaje stručnu grupu predmeta. Ono što će vjerojatno slijediti su i stolarski radovi, kao i vodoinstalaterski, pa će i u njima sudjelovati učenici ove škole.

Inače, učenici su kroz Volonterski klub, osnovan u sklopu projekta “Budi spreman kompetitivan”, kroz protekle dvije godine već sudjelovali u sličnim humanitarnim akcijama.

U svakom slučaju, ovakva požrtvovnost svakako zaslužuje sve pohvale jer će nekom u potrebi omogućiti život u normalnim životnim uvjetima.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...