FOTO Stanovnici ulice Kožinski prilaz nezadovoljni dinamikom radova; Peronja: “Dan je nalog kooperantu da u roku od 10 dana nastavi radove u ulici Kožinski prilaz”

Nezadovoljni građani svakodnevno negoduju zbog dinamike radova na projektu Aglomeracije, posebice u predjelima Bokanjac i Diklo. No, redakciji Antene Zadar obratio se i stanar ulice Kožinski prilaz, također nezadovoljan dinamikom radova u toj ulici, kao i u gradskom predjelu Plovanija.

– Ulica Kožinski prilaz je  iskopana i to samo 1/3 ulice, to je tako ostavljeno nema ni radnika ni strojeva. Od početka godine nije napravljeno doslovno ništa.  Radovi su počeli prije 8 mjeseci i u tom razdoblju iskopano je 50m ceste. Ljudi se voze makadamskim putem, uništavaju vozila, a uz to dižu prašinu koja ulazi u kuće i stanove. Postaje više nepodnošljivo. Sramotno da uopće nikoga nije briga što to tako stoji iskopano i da se ništa ne dešava dalje. Novac dolazi iz EU fondova. Novca znači ima, ali zašto se onda to ne odradi kako treba. Odgovorni trebaju snositi posljedice. Ovo je sramota više za grad Zadar, napisao je, između ostalog, nezadovoljni građanin u svojoj primjedbi.

Zbog navedenog, odgovor smo potražili kod Grge Peronje, direktora zadarske tvrtke Odvodnja d.o.o.

– Na konferenciji za medije održanoj u maloj vijećnici Grada Zadra, predstavnik Izvođača g. Križanac, (op.a. Josip Križanac), je izjavio da je dao nalog kooperantu da u roku od 10 dana nastavi radove u ulici Kožinski prilaz, te je dopunio, ukoliko kooperant ne započne s predmetnim radovima u navedenom roku, sama tvrtka Ludwig Pfeiffer Hoch-und Tiefbau GmbH&Co.KG će preuzeti izvođenje radova sa svojim djelatnicima i mehanizacijom, naveo nam je Peronja u svom odgovoru.

Dinamikom radova nije zadovoljan ni zadarski gradonačelnik Branko Dukić.

– Više puta sam ponavljao da sam nezadovoljan dinamikom radova, što se tiče cjeline Zadar. Nastojimo zajedno s naručiteljima i investitorima taj dio cjeline Zadar dovedemo do kraja. Zaključak je i da ćemo prema svim mjesnim odborima krenuti s više informacija i organizirati neki vid tribine gdje javnost može prisustvovati da se građanima približi plan i dinamika radova te da se odgovori na njihova pitanja, kazao je gradonačelnik nakon radnog sastanka s predstavnicima izvođača radova, nadzora i voditeljem projekta Aglomeracije, cjelina Centar, održanog u srijedu.

Ispričao se svim građanima koji trpe radove, naglašavajući kako zna što znače radovi jer su počeli kopati i u njegovoj ulici. Naglašava da je bitno da sve informacije o radovima izađu u javnost na vrijeme kako bi građani bili upoznati sa svime.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...