Gotovo 16.000 mrtvih, Turci bijesni, Assad proziva Zapad. “Ključna 72 sata su prošla”

U potresu koji je u ponedjeljak pogodio Tursku i Siriju ukupno je poginulo više od 15.800 ljudi, navodi se u novom izvješću koje su objavili dužnosnici i spasioci. Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) procjenjuje da bi broj mrtvih mogao dosegnuti i 20.000. Samo u Turskoj je ozlijeđeno više od 53.000 ljudi, javlja Index.

Već četvrti dan traje očajnička potraga za preživjelima pod ruševinama. U Turskoj raste bijes zbog spore reakcije vlasti nakon potresa. Gradovi su sravnjeni sa zemljom. Turski predsjednik Recep Tayyip Erdogan proglasio je tromjesečno izvanredno stanje. Tek jučer je stigao u pogođena područja i priznao da je bilo “nedostataka” u reakciji njegove zemlje na razorni potres.

Ekipe hitne pomoći koje su radile cijelu noć u gradu Antakya uspjele su izvući djevojčicu iz ruševina zgrade i spasiti njezinog oca dva sata kasnije, izvještava novinska agencija IHA.

A u Diyarbakiru, istočno od Antakye, spasioci su u ranim jutarnjim satima spasili ozlijeđenu ženu iz srušene zgrade, ali su troje ljudi pored nje pronašli mrtve u ruševinama, izvještava novinska agencija DHA.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...