Gunjević pisao Nadzornom odboru KK Zadra: “Očito je, moram otići ja ili vi te pozivam gradonačelnika neka vas smijeni”

David Gunjević uputio je otvoreno pismo Nadzornom odboru KK Zadra.

Objavljujemo ga u cijelosti:

Poštovani članovi Nadzornog odbora,

izvješćujem Vlasnika KK Zadar s.d.d., kao i cjelokupnu zadarsku sportsku javnost, o trenutnoj situaciji u Klubu prije vaše sjednice koja će se održati u Jazinama 27. 2. u 16:30 sati s predloženim dnevnim redom: 1. Status poništenja otkaza; 2. Status novih sponzora; 3. Status isplata dugovanja igračima; 4. Cash flow do kraja sezone; 5. Definiranje termina prezentacije poslovnog plana pred Gradskim vijećem.

O 1. točki bio sam spreman razgovarati i prije vaše odluke, te sam vas o tome i izvijestio, pod uvjetom da se iznos od oko 31.000 kuna mjesečno, koliko Klub koštaju dvojica zaposlenika, smanji za 30 posto. S obzirom da zaposlenici nisu imali razumijevanja za nepovoljnu financijsku situaciju, odluke o otkazu neću poništiti. Za trećeg zaposlenika, zbog kojeg su pritisci očito najveći, ta mogućnost nije ni postojala iz mnogo razloga, koje nije potrebno iznositi. Međutim, stavljanje odluka o otkazima, odnosno otkazu jednom čovjeku, na prvo mjesto dnevnog reda sjednice jasno pokazuje što vam je kao Nadzornom odboru u situaciji financijske paralize gdje je točka 2. “kap u moru” a odgovori za 3. i 4. točku u sferi Higgsovog bozona, najvažnije.

Dok ovih dana s najvećim hrvatskim sportskim kolektivima pokrećem inicijativu o nužnom državnom financiranju i istovremeno započinjem razgovor sa zainteresiranim strateškim partnerom, zove me trener kadeta, čiji nadređeni niti ne zna gdje mu ta momčad igra, govoreći kako nemaju za hranu i spavanje. A vi imate vremena, novaca i brige za tuđe igrače pored zadarske dice Klarice i Sikirića, sutra Karamarka, Perkovića, Ružića… Ugovor s Petrom Aranitovićem ni u kojem slučaju ne mislim potpisati.

Imate novaca i za potpis ugovora igraču koji je cijelu ovu klupsku situaciju lukavo iskoristio kako bi izbjegao odštetu pritom zaboravivši da ga se ljetos u cijelosti isplatilo i da će mu se, bez obzira na sve, zaostaci isplatiti. U isto vrijeme njegov matični klub pušta zadužnice i blokira nam račun, valjda kao nagradu jer ga je KK Zadar dvadeset godina hranio igračima, trenerima i novcem. Ugovor s igračem koji je već imao ugovor pa ga je raskinuo neću potpisati jer ne mislim Klaricu i Sikirića „zavariti“ za klupu. U brojnim međusobnim susretima s tri naša najjača konkurenta u Hrvatskoj ove sezone imamo tek jednu pobjedu i jasno je koliko je realno da ove godine osvojimo prvenstvo.

Kada smo konačno mogli sve preokrenuti i okrenuti se našoj dici, vi odlučujete nastaviti po starom. Slijedom navedenoga konstatiram kako i dalje neodgovorno povećavate ionako visoke dugove, nemajući nikoga tko bi ih podmirio i to ostavljate meni. Očito je, moram otići ja ili vi te pozivam Gradonačelnika neka vas smijeni, osim članova iz Grada košarke. A što reći o činjenici da je na vašoj posljednjoj sjednici bio član koji je javno rekao kako više nije vaš član? Ako me smijenite, zahvaljujem Tornadu koji mi je davao neprestanu i bezuvjetnu potporu.

“Definicija ludosti je činiti stalno jednu te istu stvar i očekivati različite rezultate.” – Albert Einstein

S poštovanjem.

David Gunjević

Direktor – Član uprave

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...