Hrvate ne puštaju iz zatvora u Zambiji, iako su zadovoljili sve uvjete, njihov odvjetnik bijesan

Danas je tjedan dana otkako je sud u Zambiji donio odluku da se osmero hrvatskih državljana pusti iz zatvora kako bi se branili sa slobode. Međutim, unatoč tome što je sud donio odluku o njihovom puštanju, Odjel za useljeništvo nije ih spreman pustiti iz zasad nepoznatih razloga, kako doznajemo od zambijske novinarke koja prati slučaj, piše 24sata.

Njihov odvjetnik, Kelvin Silwimba izrazio je zabrinutost zbog tempa kojim se odjel kreće, dodajući da je jamčevina određena za svakog pojedinca koji se suočava s kaznenim djelima, te da se uz jamčevinu mogu pustiti bez obzira na njihovu nacionalnost.

– Ne razumijemo što se događa, završili smo proces  i naši su klijenti ispunili sve uvjete jamčevine, ali kada smo otišli u ured za imigraciju, obaviješteni smo da njihov šef nije u uredu, rekao je Silwimba.

Ostaje nepoznato zašto još nisu pušteni te zašto ih se zavlači iako su ispunili sve uvjete, svaki od njih platio je jamčevinu od oko 1000 dolara, svaki je pronašao jamce koji su zambijski državljani, a koji trebaju za njih garantirati da neće pobjeći dok su na slobodi. Ispunili su sve uvjete, te iako se još prošlog tjedna kad su to ispunili, očekivalo da će biti pušteni, to se nije dogodilo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...