Hrvatski carinici na granici s BiH otkrili srpskog državljanina s vrećom lažnih eura

Carinici su na graničnom prijelazu spriječili pokušaj krijumčarenja ukupno 887 komada novčanica eura za koje se sumnja da su krivotvorene.

Na ulazu iz BiH u Hrvatsku na graničnom prijelazu Svilaj kod Slavonskog Broda carinski službenici pregledali su osobno vozilo njemačkih registarskih oznaka kojim je upravljao državljanin Republike Srbije s prebivalištem u Njemačkoj.

Pregledom je pronađeno skriveno 887 komada novčanica u apoenima od 10 eura za koje se sumnja da su krivotvorene. Novčanice i vozilo su privremeno oduzeti, kažu u Carinskoj upravi.

Iz policije navode kako je dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 60-godišnjim državljaninom Republike Srbije zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenje novca.

Utvrđeno je da je 60-godišnjak u nedjelju oko 8:30 vozilom njemačkih nacionalnih oznaka došao na granični prijelaz Svilaj kojom prilikom su djelatnici policije i carine izvršili pregled vozila.

Prilikom pregleda automobila u njemu SU pronašli preko 800 novčanica u apoenu od 10 eura, za koje se naknadno utvrdilo da su krivotvorene.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...