Ispitan 56-godišnjak kojem je policija na Ižu pronašla preko deset kilograma marihuane

Općinsko državno odvjetništvo u Zadru je 2. veljače 2023., ispitalo državljanina Republike Hrvatske (1967.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštenom proizvodnjom i prometom drogama.

“Postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 56-godišnjak 1. veljače 2023., postupio protivno odredbi čl. 3. Zakona o suzbijanju zlouporabe droga, odnosno da je u obiteljskoj kući na jednom otoku pored Zadra, u cilju daljnje prodaje i stjecanja nepripadne imovinske koristi, prethodno uzgojio točno neutvrđeni broj stabljika konoplje. Osnovano se sumnja da ju je potom usitnio i pohranio u staklene posude ukupne težine 3.840 grama, kao i u PVC vrećice ukupne težine 5.188 grama, kao i da je držao sasušene grane biljke marihuane težine od 53 do 1.222 grama. Navedena droga se nalazi na Popisu opojnih droga, psihotropnih tvari i biljaka iz kojih se može dobiti opojna droga te tvari koje se mogu uporabiti za izradu opojnih droga”, stoji u obrazloženju.

Sucu istrage Županijskog suda u Zadru predloženo je određivanje istražnog zatvora protiv osumnjičenika zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...