Jana Bujan juniorska prvakinja Hrvatske u troskoku: “Uživam skakajući troskok!”

Jana Bujan, 15-godišnja članica Atletskog kluba Fortius Zadar, osvojila je zlatnu medalju u troskoku s daljinom 11,53 metara, na Prvenstvu Hrvatske u dvorani za juniore i juniorke koje je održano u dvorani AK Dinamo Zrinjevac.

Jana, inače kći košarkaškog trenera Tihomira Bujana, na istom natjecanju je osvojila peto mjesto u skoku u dalj rezultatom 5,40 metara.

Talentirana Jana Bujan (178 cm), inače učenica 1. razreda zadarske Gimnazije Franje Petrića, istaknula je kako joj je u ovoj godini najvažnije da ne bude ozljeda, te nastavila:

– Zadovoljna sam rezultatom u troskoku, s obzirom da sam u ovoj disciplini tek nekoliko mjeseci, dok su neki iz moje konkurencije već prošle godine skakali. Jednostavno, uživam skakajući troskok koja mi je nekako najlakša tehnička disciplina, iako mi je draži skok u dalj, ali zbog vremenskih uvjeta baš i ne smijemo skakati vani, jer je prehladno i nije dobro za mišiće, tako da nemamo gdje vježbati. Ostali iz moje konkurencije se služe dvoranom, dok mi to nemamo. Malo sam ipak nezadovoljna rezultatom skoka u dalj, ali što je, tu je. Nadam se da u ovoj godini neću imati nikakvih ozljeda, a onda što bude, bit će, kratko je kazala odlična sportašica i učenica Jana Bujan.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...