Konstrakta o Letu 3: Sami su rekli da je ovo antiratna pjesma i toga se treba držati

O PJESMI Leta 3 Mama ŠČ!, s kojom će nas predstavljati na Eurosongu u Liverpoolu, privukla je puno pažnje posljednjih dana, a sada je svoje mišljenje o njoj dala i prošlogodišnja srpska predstavnica na Eurosongu Konstrakta.

“Mislim da je korisno da se malo uzdignemo, a ne da tumačimo iz svojih lokalnih pozicija. Oni su sami rekli da je ovo antiratna pjesma i toga se treba držati”, rekla je pjevačica za B92, prenosi Index.

Zbog antiratne poruke pjesme u kojoj su neki prepoznali i lik Vladimira Putina u stihovima “mali podli psihopat”, pojavile su se sugestije na društvenim mrežama kako bi pjesmu trebalo diskvalificirati jer prema pravilima ESC-a i EBU-a glazbenici na Euroviziji ne smiju dijeliti nikakva otvorena politička ili druga mišljenja koja su u suprotnosti s ESC-ovim vrijednostima. No Konstrakta smatra kako Eurosong nije nimalo apolitičan.

“Što se tiče politike na Eurosongu, uvijek je bilo toga. Ali ne treba nikako zaboraviti da je u pitanju zabava. Eurosong spada u domenu zabave, koja je, doduše, progutala mnoge segmente naših života, te je danas svašta zabava”, dodala je Konstrakta.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...