Korizmena akcija Zadarske nadbiskupije za pomoć stradalima od potresa u Turskoj i Siriji

Tradicionalna Korizmena akcija Zadarske nadbiskupije ove godine namijenjena je za pružanje pomoći stradalima od potresa u Turskoj i Siriji.

Tim povodom zadarski nadbiskup Milan Zgrablić uputio je poziv svim župnicima, upraviteljima crkava, župnim caritasima i Caritasu Zadarske nadbiskupije da tijekom korizme potaknu vjernike i ljude dobre volje na pružanje humanitarne pomoći nastradalima od potresa u Turskoj i Siriji.

„Subraćo svećenici, dragi djelatnici i volonteri Caritasa! Putem medija primamo tužne vijesti o teškom stradanju od potresa u Turskoj i Siriji. U tom potresu život je izgubilo više desetaka tisuća osoba. Mnogi su ostali bez svojih najdražih, bez svoga doma, bez svega što su posjedovali. Stradale su čitave obitelji, mnogi su ranjeni, mnogi ožalošćeni. Mnogi su nestali pod ruševinama.

Žalost i nevolja tih ljudi dopire i do naših duša i srdaca. Pozivam sve da se uključimo u pomoć ranjenom narodu u Turskoj i Siriji u osobito teškim trenucima“, piše nadbiskup Zgrablić u dopisu svećenicima i caritasima diljem Zadarske nadbiskupije te potiče da molimo Božje milosrđe za sve pokojne i nastradale u potresu.

„Molimo za sve preživjele da nađu mir, snagu, izdržljivost i što skorije ozdravljenje. U svim našim crkvama Nadbiskupije u kojima se slavi sveta misa, tijekom korizme svećenici neka pozovu vjernike da mole za pokojne i nastradale u potresu te, koji mogu, neka daruju svoj prilog za nastradale.

U crkvi neka se u tu svrhu postavi prikladna škrabica ili slično u kojoj vjernici mogu ostaviti svoj prilog za nastradale“, potiče mons. Zgrablić. Ističe da darovani prilog svećenici odmah po završetku korizme dostave u Nadbiskupski ordinarijat.

„Ordinarijat će prikupljena sredstva proslijediti Hrvatskom caritasu koji će putem svoje internacionalne mreže pomoć dostaviti namijenjenima.

Darujmo prema svojim mogućnostima nešto i od naših osobnih materijalnih sredstava. Hvala na uključenju u tu hitnu potrebu pomoći“, poručuje nadbiskup Zgrablić te zaziva na rad i dobrotu dobročinitelja obilje Božjeg blagoslova.

Mons. Zgrablić potiče na poziv na donacijski telefon Hrvatskog caritasa na broj 060 90 10 (0,83 e po pozivu, PDV uključen).

Donacija financijskih sredstava neka se izvrši preko Hrvatskog Caritasa uplatom na IBAN HR0723400091511220139, poziv na broj 355115, s naznakom ‘Za nastradale od potresa’.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...