Košarkaški novinar Tvrtko Puljić: “Luka Božić igra dobro samo kod Jusupa!”

Novinar Sportskih novosti, Tvrtko Puljić, dugi niz godina prati košarku. Osvrnuo se na stanje u KK Zadru, ali i na Cibonu, odlazak Antonia Jordana, te na Luku Božića koji je odbio v.d. izbornika Acu Petrovića, i neće se pojaviti pripremama.

Znali smo čim nije donesen gradski proračun da bi moglo biti problema u KK Zadar, jer Klub ovisi samo od Grada Zadra. Antonio Jordano nije čovjek koji je u dosadašnjoj karijeri zaradio puno novaca, znači, ako nekoliko mjeseci nije dobio plaću, onda mi je najnormalnije da je otišao. I prije su bila kašnjenja, ali su igrači imali veće ugovore pa su mogli pričekati, ali danas ti ugovori nisu strašno veliki. Kad plaća ne dođe tri – četiri mjeseca, onda u pitanje dolaze egzistencijalne stvari, pa ljudi odlaze. Zadru će problem biti ako mu odu više od dva igrača, jer KK Zadar prema propozicijama može do kraja sezone dovesti još samo dva igrača, govori Tvrtko, i nastavlja:

Cibona i dalje nije plaćena, ali postoje naznake da bi se to moglo riješiti. Lani nije dobila niti kunu od Grad Zagreba zbog dugova u prethodnom razdoblju, ali su sve vratili tako da bi ove godine trebali dobiti financijska sredstva. Također, spominju se i nekakvi strani investitori koji bi došli u Cibonu, tako da postoji nada. Ako netko od Ciboninih igrača dobije ponudu nekog drugog kluba može otići, isto kao što je i Jordano otišao. Cibona nema onoliki dug kao što je imala prije, špekulira se o trenutnom dugu koji nije veći od 3 i pol milijuna eura, uključujući i ovu sezonu, kaže Puljić, i za kraj spominje Luku Božića:

U startu se trebalo igrati otvorenih karata. Činjenica je, a to će potvrditi i navijači Zadra, da Luka Božić može igrati samo u sustavu kojeg vodi Danijel Jusup. Može li Božić igrati u bilo kojem drugom sustavu, to taj dečko još nije pokazao! Kad je igrao u Zagrebu kojeg je vodio Jusup, igrao je odlično, isto tako, kad je Jusup vodio Široki i sad Zadra, Božić igra dobro, i to je činjenica. Kad je Božić otišao u Budućnost nije igrao dobro. Volio bih vidjeti da je to drukčije kad bi Božić zaigrao za nekog drugog, i da može pokazati da može igrati ovako kao sad, ali sumnjam. Odmah ću vam reći, ne bih volio da hrvatska reprezentacija igra na način kao što igra Zadar, znači, trčimo i kad treba pet na pet postaviti, onda ćemo spuštati dolje loptu Božiću, pa što on napravi! To je jednodimenzionalna igra koju ne volim. Acin stav je da je Božić trebao doći na pripreme i pokazati svima da je bolji od svih i da treba igrati. Nije prvi put da je Luka Božić odbio reprezentaciju, prije četiri – pet godina se radilo o osobnim razlozima, pa je zadnji put bila u pitanju ozljeda, zaključio je Tvrtko Puljić.

Vijesti Antene Zadar slušajte na 97,2 MHz, te online na 972.fm na svaki puni sat od 8 do 16 sati. Slušajte i Jutarnju kroniku radnim danom u 7 sati. Svakako nas pratite i na društvenim mrežama Facebook, X, Instagram i YouTube. Preuzmite naše aplikacije za iOS i Android uređaje, kako bi vam bili još dostupniji u svakom trenutku.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...