Ministarstvo dijeli novac učenicima koji budu pisali o Domovinskom ratu

Ministartvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za dodjelu nagrade za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike srednjih škola u ovoj godini, a poziv je otvoren do 14. ožujka.

Pravo sudjelovanja na Javnom pozivu za kratku priču o Domovinskom ratu imaju svi učenici srednjih škola u Republici Hrvatskoj te svi učenici srednjih škola u Bosni i Hercegovini koji se školuju prema nastavnom planu i programu na hrvatskom jeziku, neovisno o njihovom prethodnom književnom iskustvu, priopćeno je iz Ministarstva.

Prijavljene priče ne smiju biti prethodno objavljene u tiskanom ili e-obliku. Javni poziv otvoren je do 14. ožujka 2023.

Priča može obrađivati samo jedan segment Domovinskog rata, ali i Domovinski rat u cijelosti. Nagradni fond za kratku priču o Domovinskom ratu za učenike iz Hrvatske iznosi 1500 eura, a za učenike iz BiH do 900 eura.

Pristigne li na Javni poziv dovoljan broj kratkih priča o Domovinskom ratu koje zadovoljavaju kriterije vrednovanja, Ministarstvo će najbolje urediti u zbirku kratkih priča i objaviti u tiskanom ili e-obliku.

Povjerenstvo za vrednovanje donijet će odluke o dodjeli nagrada u roku od 75 dana od dana završetka Javnog poziva, a dodjela nagrada organizirat će se do kraja aktualne školske godine.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...